23 Μαρτίου 2009

Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο στο Λουτράκι




Στην εναρκτήρια ανάρτηση είχαμε διευκρινίσει ότι το blog της «Αγριάδας» θα ήταν κυρίως αγροτικό, αλλά κι ότι δεν θα διστάζαμε να σχολιάσουμε οτιδήποτε μας «αρέσει» ή «ενοχλεί» στην Κορινθία.
Με αφορμή ένα email στην «Αγριάδα» ενός φίλου Κορίνθιου και αφού προσθέσαμε λίγο αλατοπίπερο, δημοσιεύουμε τις ενστάσεις και τις φοβίες μας , σχετικά με το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο, που θα γίνει στις 26-29 Μαρτίου, στο Λουτράκι.

1. ελπίζουμε το Συνέδριο να αποτελέσει το τέλος των γελοίων χαιρετισμών των γνωστών Κορίνθιων celebrities, πολιτικών και πολιτικάντηδων. Το κοινό πλέον έχει βαρεθεί και τους ίδιους και την καθυστέρηση που προκαλούν.

2. ελπίζουμε το Συνέδριο να μην αποτελέσει μία ακόμη «φωτοβολίδα» στα πολιτιστικά –και όχι μόνο – δρώμενα της Κορινθίας.

Ζήσαμε το κιτς ιωβηλαίο της Διώρυγας της Κορίνθου, τον ανιστόρητο εορτασμό των 150 χρόνων ιστορίας της Νέας (!!!) Κορίνθου, αλλά και το φιάσκο με το αθόρυβο πέρασμα της «Αργούς».

Προτιμούμε και απαιτούμε να σηκωθεί ψηλότερα ο πήχης της Κορινθίας, παρά να γιορτάσουμε σε λίγο καιρό τα 30χρονα του Αγ. Γεωργίου ή της Ποσειδωνίας ή του Κανταρέ……

3. Οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και γενικώς πολιτιστικοί ταγοί, της πάλαι ποτέ αφνειού Κορινθίας, ας εξιλεωθούν, εν μέρει βέβαια, στα μάτια της Ιστορίας του τόπου που πατάνε αλλά και τσαλαπατάνε διαρκώς και συστηματικά: ας βρουν αμέσως τα χρήματα για να "εκδώσουν" τα πρακτικά και το εν γένει υλικό του Συνεδρίου.
Λέμε «εκδώσουν» γιατί εννοούμε την συγκέντρωση, συστηματοποίηση, μετάφραση σε ξένες γλώσσες και ανάρτηση του υλικού στο διαδίκτυο μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: