8 Μαΐου 2009

Αλλαξο...χεριές (Νο2)Εδώ και 3 χρόνια τέτοια εποχή, όλοι οι δικαιούχοι επιδοτήσεων συρρέουν στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για να "ενεργοποιήσουν" τα δικαιώματα τους, ώστε τον χειμώνα να λάβουν τα ποσά των επιδοτήσεων που έκαστος δικαιούται.
Εδώ και 3 χρόνια, το Υπουργείο Γεωργίας και Μιζέριας αναθέτει στην ΠΑΣΕΓΕΣ, την παραπάνω διαδικασία, με το αζημίωτο φυσικά. Παρά ταύτα, όλοι που προσέρχονται στις ΕΑΣ, καλούνται να πληρώσουν την εισφορά τους, με τιμολόγια που εκδίδει η ίδια η ΠΑΣΕΓΕΣ (!!!!).

Ουδέποτε έιδαμε δημοσιευμένους ισολογισμούς, με κόστη και εισπράξεις......
Το Υπουργείο όφειλε να προκηρύξει διαγωνισμό αντί να αναθέτει απευθείας την δουλειά στην ΠΑΣΕΓΕΣ (κατά άλλους ΜΑΣΑΓΕΣ) και φυσικά να μην χρεώνεται ο παραγωγός το κόστος της ενεργοποίησης, κάτι που συμβαίνει άλλωστε στις υπόλοιπες χώρες της Ευρ. Ένωσης.
Το 2008 ο προηγούμενος υπουργός της οδού Αχαρνών, κ. Κοντός (όλος τυχαίως παλαιός συνεταιριστής και αυτός), υποσχέθηκε το αυτονόητο: Διεθνή διαγωνισμό και κάλυψη του κόστους της ενεργοποίησης τουλάχιστον για τους κατ΄επάγγελμα αγρότες.
Ο νυν υπουργός μίστερ Χατζηγάκης, ακόμα και στην Επίτροπο Γεωργίας κυρ. Μπόελ, υποσχέθηκε τα ίδια, ο αθεόφοβος....
Το αποτέλεσμα...... αντί διαγωνισμού, πάλι απευθείας ανάθεση στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ είχαν το θράσος να υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας (!!) μέσα στο οποίο ρητώς υπάρχει η δέσμευση της κάλυψης του κόστους της ενεργοποίσης των δικαιωμάτων επιδοτήσεων για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.
Αντί λοιπόν η ΜΑΣΑΓΕΣ, συγνώμη η ΠΑΣΕΓΕΣ,
  1. να θέσει το υπουργείο και ολόκληρη την κυβέρνηση προ των ευθυνών της,
  2. με την απόλυτη βεβαιότητα ότι οποιαδήποτε ολιγωρία του υπουργείου Γεωργίας θα προκαλούσε απώλεια επιδοτήσεων στην χώρα μας,
  3. θα προκαλούσε σκάνδαλο στον ευρωπαϊκό χώρο με την αναξιοπιστία της
  4. και ουσιαστικά θα ήταν πλέον δεδομένη η άμεση κατάρρευση της κυβέρνησης.
Αντί λοιπόν να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος έστω και μία φορά, τα πραγματικά συμφέροντα των ίδιων της των μελών, προκλητικά η ίδια η ΠΑΣΕΓΕΣ, εξέδωσε τιμολόγιο το οποίο το απέστειλε σε όλες τις ΕΑΣ περιλαμβάνοντας και τους κατά επάγγελμα αγρότες αλλά και την προνομιούχα τάξη των πλουσιοπάροχων συνταξιούχων του ΟΓΑ.
Η θέση μας ΑΠΛΗ:

ΑΙΣΧΟΣ-ΝΤΡΟΠΗ- στους σύγχρονους Γενίτσαρους των Αγροτών.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ;

Παραθέτουμε μερικά από τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο:

  • Οι αγρότες θα πληρώσουν πάλι για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων;

http://www.agrotypos.gr/news/news_show.asp?AA=22393


  • Κινητοποιήσεις για το ΟΣΔΕ σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα

http://www.agronews.gr/content/view/47148/67/lang,el/


  • Αγροτικό υπουργείο to be or not to be?

http://www.agronews.gr/content/view/46874/121/lang,el/


  • Ομοσποδία Αγροτ. Συλλόγων Μεσσηνίας: δεν πληρώνουμε ούτε 1 ευρώ...

http://asfiliatron.blogspot.com/2009/04/blog-post_30.html


  • Αυξημένος έως και 130% ο τιμοκατάλογος της ΠΑΣΕΓΕΣ λέει το Πανελλαδικό!

http://4epohes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535:--130-------&catid=29:articles&Itemid=602 σχόλια:

ginisg είπε...

Αγαπητή Agriada,

Στο κείμενό σου λόγω κεκτημένης ταχύτητας (πιστεύω) και όχι λόγω εκνευρισμού που σίγουρα με όλα αυτά που με άκρως διαφωτιστικό τρόπο παραθέτεις (συγχαρητήρια) προκαλούν στην ΕΞΕΧΟΥΣΑ τάξη μας (την αγροτική), αναγράφεις: «Ο νυν υπουργός μίστερ Χατζηδάκης, ακόμα και στην Επίτροπο Γεωργίας κυρ. Μπόελ, υποσχέθηκε τα ίδια, ο αθεόφοβος....».
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις απ’ τους της ΄΄ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ΄΄ παρακαλώ όπως αναγραφεί σωστά το όνομα, από ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ σε ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ. (όχι βέβαια πως θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας…)

Φιλικά

Agriada είπε...

Σας ευχαριστώ κ. Γκίνη για την ορθή σας παρατήρηση.
Η κούραση των ημερών μας επηρέασε...