12 Αυγούστου 2009

Τα προβλήματα των αγροτών δεν είναι μόνο οικονομικά..


Τώρα που όλοι ασχολούνται (πολύ όψιμα) με την κατρακύλα των τιμών των σταφυλιών, εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε, ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα, που απασχολεί μεγάλο κομμάτι του αγροτικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των νεωτέρων σε ηλικία.

Μιλάμε για την συνεχώς και αυξανόμενη έλλειψη του έτερου φύλου, από τα χωριά μας, από την ύπαιθρο γενικά. Ανέκαθεν η γυναίκα του αγρότη, ήταν η στυλοβάτης της οικογένειας του. Απορροφούσε τους όποιους "κραδασμούς" σαν ένα αμορτισέρ. Δυστυχώς, μερικές φορές με.. βίαιο τρόπο....

Η γυναίκα του αγρότη, αγρότισσα τις περισσότερες φορές και η ίδια, πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες, στα κτήματα, στο σπίτι, στα παιδιά τους.

Δυστυχώς η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά πάνω από όλους και εμείς οι ίδιοι οι αγρότες, πατέρες, σύζυγοι ή γιοί, δεν εκτιμούμε ακόμη και τώρα, την αξία της διατήρησης περισσοτέρων γυναικών στα χωριά μας. Η δικαιολογία της ανεργίας και της βιωσιμότητας, ισχύει εν μέρει. Δεν είναι δυνατόν όμως, να υπάρχει "διαρροή" κοριτσιών, προς τα αστικά κέντρα, με στόχο να εργασθούν για 500 ή 600 ευρώ μηνιαίως. Και βέβαια οφείλουμε όλοι μας, μα πάνω από όλους οι κυβερνήσεις τούτης της χώρας, να δημιουργήσουν όχι απλά νέες θέσεις εργασίας, αλλά αυτές οι θέσεις να έχουν σαν στόχο την διατήρηση των νέων στην Ύπαιθρο και γιατί όχι και των νέων με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

Επιτέλους, ας μάθουμε τα παιδιά μας γιατί πρέπει να αγαπάνε τον τόπο τους αλλά και οι πεφωτισμένοι αυτοδιοικητικοί μας, να αγκαλιάσουν (όχι προεκλογικά) τους νέους, δίνοντας τους έμπρακτα την αίσθηση ότι τούτος ο τόπος τους νοιάζεται, τους κατανοεί και τους φροντίζει.

Μήπως έχει αντιληφθεί κανείς το αυξημένο ποσοστό αλκοολικών νέων στα χωριά μας; Και το χειρότερο, των νέων της Υπαίθρου που νομίζουν ότι "ξεφεύγουν" με την χρήση κάθε είδους ναρκωτικών ουσιών;

Η μοναξιά δεν αποτελεί "προνόμιο" πλέον της τρίτης ηλικίας. Κτυπά και χαμηλότερα !! Καλά τα ΚΑΠΗ, σεβασμός στους γηραιότερους, ΜΗΝ ΑΜΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: