11 Ιουνίου 2011

Η ΕΑΣ Κιάτου παρανομεί ή όχι ;

Κατά παράβαση των εντολών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΕΑΣ Κιάτου εισπράττει επιπρόσθετα χρήματα από τους παραγωγούς (μέλη των συνεταιρισμών της), που συμπληρώνουν τις δηλώσεις της ενιαίας ενίσχυσης για το 2011.
Το Υπουργείο Γεωργίας έχει υπογράψει σύμβαση με την ΠΑΣΕΓΕΣ, με την οποία η τελευταία και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, θα εισπράξουν από τον κρατικό προυπολογισμό, ποσό ανά αίτηση ενιαίας ενίσχυσης. Μάλιστα έχουν απειληθεί Ενώσεις που παράνομα εισπράττουν ποσά από τους ίδιους τους παραγωγούς, με διακοπή της online σύνδεσης τους με το "σύστημα" του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αργότερα θα αναρτήσουμε σκαναρισμένη απόδειξη που δείχνει ότι η ΕΑΣ Κιάτου εισπράττει επιπλέον 10 ευρώ από συγκεκριμένο παραγωγό (τα στοιχεία του είναι "καλυμμένα").
Πως λοιπόν η ΕΑΣ Κιάτου συνεχίζει να είναι συνδεδεμένη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ;
Έχει αλλάξει κάτι στην σύμβαση-συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Γεωργίας και ΠΑΣΕΓΕΣ ;
Είναι παράνομη ή όχι η ενέργεια της ΕΑΣ Κιάτου ;
Κε Παπαβασιλείου, έχετε να πείτε κάτι σχετικά με το θέμα; 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση υπαλλήλου της ΕΑΣ σε ανάλογο ερώτημα ήταν "Αμα δεν σου αρέσει να την κάνεις μόνος σου"
ΤΟΣΟ ΚΟΜΨΑ!!!

Agriada είπε...

Δυστυχώς φίλε, αυτή η νοοτροπία κατέστρεψε τους συνεταιριστικούς φορείς της χώρας.
Η λογική του συνεταιρισμού είναι να λειτουργεί υπέρ των μελών του. Στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες η λογική αυτή λειτουργεί αντίστροφα. Τα μέλη στηρίζουν τον συνεταιρισμό, δηλαδή τους εργαζόμενους του και προπάντως τους διοικούντες.
Το χειρότερο είναι ότι σε μια περίοδος που η χώρα "νοσεί", θα έπρεπε οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι να επιδεικνύουν διαφορετική νοοτροπία και συμπεριφορά. Στο κάτω κάτω της γραφής οφείλουν να προστατεύσουν την ίδια τους την εργασία, το "μαγαζάκι" τους ..... γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βρεθεί κανείς να υπερασπιστεί το εργασιακό τους δικαίωμα.