6 Ιανουαρίου 2012

Να'μαστε πάλι μαζί......

Αγαπητοί μας φίλοι, Καλή Χρονιά.

Να έχουμε την υγειά μας και να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω .....

Να'μαστε λοιπόν και πάλι μαζί. Δυσκολευτήκαμε αρκετά με την ανομβρία των τελευταίων μηνών παρά του ότι είμαστε ένα "ζιζάνιο" ανθεκτικό και ενίοτε "ενοχλητικό".

Για του λόγου το αληθές, δύο ήσαν οι αιτίες της μικρής μας απουσίας.
Πρώτον, κάποια δυσάρεστα (κυρίως στην τσέπη μας) τεχνικά προβλήματα. Δεύτερον εκμεταλλευτήκαμε την αναστολή της λειτουργίας της "Αγριάδας", διαβάζοντας αρκετά βιβλία - νέα και παλιά- κάτι που μας ανανέωσε αρκετά. Παράλληλα αρχίσαμε να συλλέγουμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αρχείο για την αγροτική οικονομία της Κορινθίας και της Ελλάδας γενικότερα. Σε αυτό συνέβαλε, φίλος αναγνώστης, ο οποίος χωρίς να μας γνωρίζει μας εμπιστεύθηκε το δικό του αρχείο δίνοντας μας το ανάλογο ερέθισμα. Θερμά τον ευχαριστούμε.

Σ'αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον καθηγητή Γεώργιο Δαουτόπουλο, ο οποίος μας "ενίσχυσε" με τρία ενδιαφέροντα βιβλία του. Ιδιαίτερα το βιβλίο του με τίτλο "Κοινωνιολογία του Συνεργατισμού" το .... ξεκοκαλίσαμε...

Αφού λοιπόν, συλλέξαμε τις ελιές μας και εκλέξαμε τα ίδια "επιτυχημένα" πρόσωπα στους Συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις της Κορινθίας, μπαίνουμε με αυξημένη "αισιοδοξία" και "γνώση" στο 2012. Δυστυχώς - ακόμη και τώρα- η ηθική έχει αντιστραφεί. Το κακό αποδεικνύεται πιο επωφελές από το καλό και τα ψέματα πιο επωφελή από την αλήθεια !!
Αλί, αλί και τρεις αλί ....

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους φίλους αναγνώστες της "Αγριάδας", που ανησύχησαν από την μικρή μας απουσία. Τιμή μας.

Να'μαστε λοιπόν και πάλι μαζί ... Αλήθεια, είστε σίγουροι ότι έφυγαν σήμερα οι ... καλικάντζαροι ;

2 σχόλια:

ginisg είπε...

Καλώς την, ευχές πολλές, ευχές θερμές, μας έλειψες...

ΣΠΙΝΘΑΚΗΣ είπε...

Σε υποδεχόμαστε στον ιστοχώρο σου. Είναι αξιόλογη πηγή και για την πολιτική αλλά και για την σκέτη οικολογία.