10 Απριλίου 2013

Οι ευεργετικές επιπτώσεις των φύλλων της ελιάς (και όχι της φραπελιάς) - Ευκαιρία για επένδυση;
Από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προέρχεται η είδηση για τις ευεργετικές ιδιότητες συστατικών των φύλλων της ελιάς, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Δεν "πέσαμε απ'τα σύννεφα", διαβάζοντας κάτι που είναι γνωστόν από πολύ καιρό. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται, ότι αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες τις γνώριζαν - οι συνήθεις ύποπτοι- οι αρχαίοι υμών πρόγονοι. 

Ως εδώ καλά. Αλλά τι σχέση έχει το συγκεκριμένο άρθρο με την φραπελιά, μόνο άσχετοι ή αγράμματοι που θεωρούν τον εαυτό τους δημοσιογράφοι, μπορούν να ισχυρισθούν......

Διαβάστε το άρθρο εδώ (paseges.gr).

Δείτε πως τιτλοφορείτε το ίδιο άρθρο στο Πρώτο Θέμα εδώ!!!

Δυστυχώς στην Ελλάδα, η έγκυρη πληροφόρηση από την παραπληροφόρηση, δεν απέχει πολύ.

Όσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες, πλοηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΜΑ) (εδώ).

Είναι γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσει, να εκμεταλλευτούμε τα αγροτικά μας προϊόντα και κυρίως υποπροϊόντα αυτών. Φρούτα και λαχανικά, χυμοί,  βότανα και γηγενή αρωματικά φυτά, υποπροϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης, κ.άλ.
Στην εποχή μας για παράδειγμα, που όλοι ξαφνικά θέλουμε προϊόντα χωρίς κουκούτσια, γίνεται μεγάλη κουβέντα π.χ. για το κουκούτσι του βερίκοκου. Ή για τα κουκούτσια των σταφυλιών (βλέπε εδώ και εδώ).

Αντί λοιπόν να αγοράζουμε εισαγόμενα παρασκευάσματα (!!) από το φαρμακείο της γειτονιάς μας, ας σκεφτούμε μήπως μπορούμε να προσθέσουμε την ανάλογη υπεραξία σε κάποια προϊόντα μας. 

Ως τότε, ας συνεχίζουμε να μασάμε και να τρώμε τα αθώα κουκουτσάκια του καρπουζιού ή των σταφυλιών και ενίοτε να τα φτύνουμε (σε κάποιους). 
Η βλακεία και η αμάθεια διαχρονικά έχει στείλει περισσότερους ανθρώπους στον άλλο κόσμο, απ' ότι τα κουκούτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: