19 Ιουνίου 2013

Το κόλπο με την είσπραξη των 30 ευρώ για την δήλωση του ΟΣΔΕ στην υπόλοιπη χώρα

Φίλος της "Αγριάδας" μας απέστειλε το ακόλουθο κείμενο από blog της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Δυστυχώς η είσπραξη των 30 ευρώ που επιβάλλει η ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις, έχει επεκταθεί σε όλη την χώρα.
Το αξιοσημείωτο εδώ είναι, ότι στην Κορινθία, δεν δίνεται σε όλους τους παραγωγούς το έντυπο που βλέπετε. Έτσι οι κορίνθιοι αγρότες δεν γνωρίζουν γιατί πληρώνουν το 30άρι. Μάλιστα κανείς δεν τους ενημερώνει ότι είναι προαιρετικό, εφόσον δεν θα χρειαστούν (άρα δεν θα υπογράψουν) τις μελλοντικές και αόριστες "υπηρεσίες" της ΠΑΣΕΓΕΣ με την ιδιωτική εταιρία GAIA Επιχειρήν.

Δυστυχώς τα κορινθιακά ΜΜΕ στην πλειονότητα τους, δεν τολμούν να αγγίξουν το θέμα. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Την στιγμή μάλιστα που το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διαλαλεί, ότι η δήλωση του ΟΣΔΕ είναι δωρεάν για ΟΛΟΥΣ. Όταν μάλιστα ο ίδιος ο Γεν Γραμ. της ΠΑΣΕΓΕΣ σε βίντεο, αναφέρει ότι το 30άρι το πληρώνουν ......κάποιοι...... αγρότες απομακρυσμένων περιοχών, για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. 
Τέλος, το φως της δημοσιότητας, είδε άρθρο από την έγκυρη ιστοσελίδα Agronews.gr και στο οποίο αναφέρεται ότι κάποιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποφάσισαν να προχωρήσουν δικαστικά ώστε να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν τα μέλη τους για τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ της τελευταίας 5ετίας.. Βλέπε εδώ το άρθρο.

Ακολουθεί το κείμενο με το επίμαχο έγγραφο από το blog Valtos-Alexandreia.blogspot.gr.:


Δείτε πως έπαιρναν τα 30 ευρώ στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ (έγγραφο)

Ένα έξυπνο τρόπο διάλεξαν οι αετονύχηδες για να εισπράττουν το χαράτσι των 30 ευρώ κατά την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες.
Αν και σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί οι δηλώσεις ήταν δωρεάν πολλοί αγρότες κατήγγειλαν πως πλήρωναν 30 ευρώ , όπως φαίνεται και στο έγγραφο το ποσό δεν αφορούσε την δήλωση αλλά προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της εταιρίας GAIAεπιχειρην για τις οποίες οι αγρότες υπέγραφαν χωρίς καλά καλά να καταλάβουν τι αφορά , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκε πως δεν ολοκληρωνόταν η διαδικασία αν δεν υπέγραφες και αυτό το έγγραφο.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις μετά από καταγγελίες αγροτών , συνεταιρισμών και ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ και οι βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ τόνιζαν πως οι δηλώσεις είναι δωρεάν , κάτι όμως που παρακάμπτονταν με τον «έξυπνο» τρόπο που εφαρμοζόταν η είσπραξη.

Θα μπορούσε κανείς να πει την παροιμία για την υπογραφή και την προσοχή που θέλει η χρησιμοποίηση της , εμείς θα πούμε πως η σχέση κράτους - πολιτών στην Ελλάδα δεν έχει χτιστή σε θεμέλια εμπιστοσύνης και είναι ίσως η απαρχή των δυσκολιών που ζούμε σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: