16 Σεπτεμβρίου 2009

Αγρότη πες αλεύρι....το Κάιρο σε γυρεύει !!!



Σήμερα το πρωί αναρτήθηκε στον Agronews η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων μηνών που, κατά την γνώμη μας, ενδέχεται να επηρεάσει δραστικά την αγροτική μας παραγωγή.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου σκοπεύει να προχωρήσει στην εκμετάλλευση ερήμου συνολικής εκτάσεως 10,42 εκατομ. στρέμματα (!!!!!!), ως το 2017. Η απαιτούμενη ποσότητα νερού προς άρδευση υπολογίζεται στα 30,4 δισεκ. κυβ. μέτρα.

Για να καταλάβουμε το σύνολο της έκτασης, αρκεί να αναφέρουμε ότι το σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Ελλάδα, είναι περίπου 32 εκατ. στρέμματα .....

Η γεωργική παραγωγή της Αιγύπτου, είναι σαφώς ανταγωνιστικότερη της ελληνικής, κυρίως λόγω του μικρού κόστους παραγωγής. Τα ομοειδή προϊόντα της, προκαλούν ήδη τριγμούς, στα αντίστοιχα ελληνικά (βλέπε πατάτες, σταφύλια, λαχανικά, κ.άλ).

Ας λάβουμε λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα και να αρχίσουμε να επηρεάζουμε τα κέντρα λήψης αποφάσεων για την δημιουργία των πολιτικών εκείνων που θα θωρακίσουν και θα υπερασπιστούν την ελληνική και κατ' επέκταση την νοτιοευρωπαική γεωργία.

Θα είναι ανώφελο και βλακώδες, όπως τώρα μας φταίνε για όλα οι "Βρυξέλλες", τότε να λέμε "για όλα φταίει.... το Κάιρο" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: