8 Δεκεμβρίου 2009

Όλη η Μεσσηνία Π.Ο.Π. και η Κορινθία ....τοκ τοκ τοκ....

Ενώ εδώ και χρόνια, κανείς μα κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με την ενίσχυση της υπεραξίας κάποιου κορινθιακού αγροτικού προιόντος, μέσω της ανάδειξης του σε προιόν Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. στην Μεσσηνία επεκτείνουν για όλον τον Νομό Μεσσηνίας, το ήδη κατοχυρωμένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας.
Tην επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο τον Νομό υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Κατόπιν αυτού, η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου θα διαβιβάσει τον φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε, οι οποίες εντός εξαμήνου από την παραλαβή του θα εντάξουν την επέκταση στο παράρτημα του Κανονισμού για τα ΠΟΠ.

Γι’ αυτή την εξέλιξη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ και χρόνια αγωνίζομαι για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε ολόκληρο τον Νομό, που σημαδεύτηκε από σοβαρές καθυστερήσεις, παραλείψεις, ακόμα και λοιδορίες, όσων ποτέ δεν πίστεψαν σε αυτή την υπόθεση (σας θυμίζει κάτι;). Με παρεμβάσεις μου από το 2004 και με Ερωτήσεις που επανειλημμένα κατέθεσα στη Βουλή, από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι σήμερα, αλλά και με επαφές και συναντήσεις που είχα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πίεσα να προχωρήσει και μάλιστα να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα. Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο δικαιωμένος, αφού με την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουμε το πρώτο σημαντικό βήμα για να κλείσει θετικά μια σημαντική εκκρεμότητα για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας, ανοίγοντας το δρόμο για την καθολική ποιοτική αναγνώριση και προβολή του ελαιόλαδου της Μεσσηνίας. Θα παρακολουθώ από κοντά τις περαιτέρω διαδικασίες, για να έχουμε το ταχύτερο την έγκριση της επέκτασης του ΠΟΠ από την Ε.Ε. ».

Ενώ εμείς ασχολούμαστε με σοβαρότερα ζητήματα, όπως πανεπιστημιακές φιέστες, δεσποτικές φιέστες, νομαρχιακές & δημοτικές φιέστες.......... κ.άλ. παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας εκδηλώσεις....

3 σχόλια:

Armonistas είπε...

Τάκα τάκα τάκα, καλύτερα...

Agriada είπε...

Toυλάχιστον να το .... πιστοποιούσαμε και αυτό....... έτσι για να ξεχωρίζαμε !!!!

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟ είπε...

Κάποιοι έχουν όραμα (στην Μεσσηνία και αλλού).
Στην Κορινθία κάποιοι έχουν μόνο μηχανισμούς (κλίκας,καρακλοθέρμανσης,διαβολής,υπόσκαψης και άλλους...).
Ας τους δώσουμε να καταλάβουν.....