30 Νοεμβρίου 2010

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ


Στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των παροχών του προς τους συνταξιούχους προχωράει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, τις οποίες θα καταβάλλει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ' επιλογή του συνταξιούχου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των συντάξεων θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. 
Ο ΟΓΑ έχει ήδη ξεκινήσει την ταχυδρομική αποστολή προς τους συνταξιούχους του των Απογραφικών Δελτίων και σχετικών ενημερωτικών εντύπων, μέσω των οποίων ενημερώνει για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνει ο συνταξιούχος του Οργανισμού για την απογραφή του και την ένταξή του στο νέο σύστημα πληρωμών. Μετά το τέλος της απογραφής, η σύνταξη θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού που θα έχει υποδείξει ο συνταξιούχος του ΟΓΑ στην τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛΤΑ.

Κάθε 4μηνο θα αποστέλλεται από τον ΟΓΑ ενημερωτικό σημείωμα με ανάλυση των μηνιαίων συντάξεων και άλλων παροχών που έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό του συνταξιούχου που τηρείται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ.

1 σχόλιο:

Χρηστος Πολιτης είπε...

Η υπόθεση αυτή βρωμάει κάπως... περισσότερα στο Blog μου: http://xristospolitis.blogspot.com/2010/12/blog-post.html