13 Μαρτίου 2011

Αν ο Αριστοτέλης ήταν διευθύνων σύμβουλος..... θά' σκιζε τα πτυχία του !!

Οργιάζουν οι φήμες στα Σικυώνια Πεδία, για την τοποθέτηση στο ισχυρό πόστο του Διευθύνων Συμβούλου του πρώην εργοστασίου Παπαβασιλείου Α.Ε. και στην θέση του αποχωρήσαντος κ. Καλαχάνη, του Προέδρου της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου κ. Γκόλια !!! 

Τελικά εκτός από τους Παπαβασιλείου, Γκόλια, Μπαρλιά, Γεωργούση και των συντρόφων τους, δεν υπάρχει κανείς άλλος άξιος στην Κορινθία, για να κάτσει στις έμμισθες καρέκλες των συνεταιριστικών οργανώσεων; 

Είναι αλήθεια ότι ο συνταξιούχος (!!) κ. Καλαχάνης, κατείχε ως τα τέλη του 2010, την θέση του Προέδρου και του Διευθύνων Συμβούλου του πρώην σταφιδεργοστασίου Παπαβασιλείου; 
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Καλαχάνης, αφού διατέλεσε Διευθυντής της ΕΑΣ Κιάτου ( συνεταιριστικός υπάλληλος δηλαδή) επέστρεψε στον "τόπο του εγκλήματος" σαν Αντιπρόσωπος Συνεταιρισμού (!!) και ψηφίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Κιάτου....   Μεγαλεία !!!

Θα μας πείτε βέβαια, " τι σας νοιάζει βρε μπαγλαμάδες, ποιός κάθεται και σε ποιά καρέκλα της ΣΚΟΣ ή θυγατρικής της;" .... " αφού τα κονομάνε οι παραγωγοί της μαύρης κορινθιακής;". Έλα ντε γιατί ;

Γιατί φίλτατοι, δεν γίνεται σήμερα στην οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες και γενικότερα η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων φορολογούμενων, να καυχιούνται κάποιοι για τιμές ρεκόρ στην μαύρη κορινθιακή, ενώ την ίδια στιγμή στους ισολογισμούς τους να παρουσιάζονται ετήσια ελλείμματα της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ περίπου. Μιλάμε βέβαια για τους ισολογισμούς του σταφιδεργοστασίου Παπαβασιλείου Α.Ε. (Primaroli), το οποίο αποτελεί θυγατυρική της ΣΚΟΣ.
Εφόσον λοιπόν υπάρχουν τόσοι εκλεκτοί συνεταιριστές τεχνοκράτες, που "μανατζάρουν" περίφημα τις κορινθιακές συνεταιριστικές οργανώσεις, ας μας απαντήσουν στις πολύ απλές ερωτήσεις μας :
  • Γιατί οι ισολογισμοί της Παπαβασιλείου Α.Ε. είανι ελλειμματικοί και μάλιστα μετά το 2007 (που ήταν κερδοφόρος)
  • Ποιά τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας και ποιές οι αμοιβές των αιρετών διοικητικών ;
  • Με ποιά τιμή κυκλοφορέι στη παγκόσμια αγορά η μαύρη κορινθιακή ;
Επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι να μας απαντούν οι κορίνθιοι συνεταιριστές, παρακαλούμε τους κορίνθιους δημοσιογράφους να θέσουν τα συγκεκριμένα ερωτήματα, ευελπιστώντας να λάβουμε τις πρέπουσες και σαφείς απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: