15 Οκτωβρίου 2012

Οι ελιές κλαίνε τα "χαμένα αδέλφια" τους και όλοι σιωπούν !!

Από τότε που η πολιτεία αποφάσισε να αυξήσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης, έχει ξεκινήσει σε όλη την χώρα, ένα "κυνήγι θησαυρού" μέσω της παράνομης υλοτόμισης.

Ηδη παρατηρούνται δεκάδες περιπτώσεις στην Κορινθία, όπου ανυποψίαστοι ελαιοπαραγωγοί έκπληκτοι βλέπουν το πρώην ελαιώνα τους, να έχει μετατραπεί εν μια νυχτί σε ένα απέραντο χέρσο χωράφι. Τα πρώτα "θυματα" της παράνομης καρατόμησης των ελαιόδενδρων, ήσαν επί το πλείστον, ιδιοκτήτες ελαιοτεμαχίων που δεν μένουν στα χωριά που βρίσκονται τα συγκεκριμένα κτήματα. 

Στην συνέχεια, είχαμε τις "περίεργες" πυρκαγιές του καλοκαιριού. Είναι σε όλους γνωστόν ότι τα καμμένα δένδρα αποτελούν το άλλοθι των παράνομων υλοτόμων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρούνται συχνά φαινόμενα παράνομης υλοτόμησης ακόμη και σε ελιές που ανοίκουν σε κατοίκους χωριών της Κορινθίας.......

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι:
  • Η ανοχή των κατοίκων που σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζουν και έχουν δει με τα μάτια τους, να καρατομούνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ ελιές, πεύκα, αμυγδαλιές και άλλα δενδρα.
  • Η ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή που κάνουν πάρτυ, τα αυτοκίνητα στους δρόμους φορτωμένα με την παράνομη "λεία" τους, κάποιες υπηρεσίες δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να κόψει μια κλάρα πεύκου που μπαίνει στο χώρο του.....
  • Η περίεργη σιωπή των τοπικών παραγόντων, οι οποίοι στέλνουν δεκάδες δελτία τύπου για ανούσια πράγματα.
  • Η σιωπή των αμνών (βλέπε τοπικά ΜΜΕ).
Και μην θελήσουν κάποιοι να στοχοποιήσουν μετανάστες ή εξωγήινους, γιατί αυτή την ΑΛΗΤΕΙΑ την πραγματοποιούν Ελληναράδες 100%. Και οργανωμένα μάλιστα........
Ελπίζουμε άμεσα να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να σταματήσει η παράνομη αποψίλωση του πολύτιμου φυτικού και δασικού κεφαλαίου του Νομού μας.

Πριν γίνει κανά φονικό..........

4 σχόλια:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Αν θελήσουν να δραστηριοποιηθούν ΣΔΟΕ και Δασαρχείο… μια βόλτα στις τοπικές μάντρες που πουλάνε καυσόξυλα και θα διαπιστώσουν ότι έχουν τρακάδες ολόκληρες από δασικά δένδρα, πεύκα, βελανιδιές κ.λ.π. που διακινούνται παράνομα, με οχήματα άνευ πινακίδων και χωρίς τιμολογια!
Ένας απλός έλεγχος αδειών λειτουργίας, υλοτόμησης και τιμολογίων αγοράς και πώλησης θα αποκαλύψει το μέγεθος του οργανωμένου περιβαλλοντικού εγκλήματος των αδίστακτων κερδοσκόπων.
Άν θελήσουν….

Agriada είπε...

Έτσι ακριβώς. Εαν θέλουν. Θέλουν όμως;