5 Φεβρουαρίου 2013

Ξεσηκώνονται οι κορίνθιοι αγρότες; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Σε κάποιες κορινθιακές ιστοσελίδες, δημοσιεύθηκε σήμερα η είδηση της χρονιάς!!!
Επιτέλους ξεσηκώνονται οι κορίνθιοι αγρότες.....

Εντός μερικών λεπτών όμως, το "καλάθι" που κρατούσαμε όχι απλά μίκρυνε, αλλά εξαφανίστηκε παντελώς. Ο λόγος απλός.
Δεν πρόλαβε να "στεγνώσει" το ηλεκτρονικό μελάνι της προηγούμενης μας ανάρτησης και μάθαμε ότι η περίφημη συγκέντρωση στο Κιάτο, διοργανώνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου και τον κύκλο του.
Ως εδώ, ουδέν μεμπτόν. Αλλά προς Θεού. Είναι δυνατόν αυτοί που πρωτοστάτησαν στο "σπάσιμο" του μπλόκου στον Ισθμό πριν μερικά χρόνια, αυτοί που δεν έχουν κάνει ότι τους επιβάλει ο θεσμικός τους ρόλος για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών της περιοχής, να ξαναεμφανίζονται και να ζητούν κινητοποιήσεις των απελπισμένων κορίνθιων αγροτών;

Εκτός και αν :
  1. Επηρεάστηκε τόσο πολύ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου από τον "επαναστατικό" λόγο του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ την περασμένη εβδομάδα, ή
  2. Επαναληφθεί το ίδιο, που έγινε τότε στον Ισθμό. Το παν-πελοποννησιακό μπλόκο ήταν το τελευταίο που δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες στην Ελλάδα και σε διάστημα λίγων ωρών, ήταν το πρώτο που διαλύθηκε.......
Οι Κορίνθιοι αγρότες δεν έχουν κανέναν λόγο, να δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία. Οι κορίνθιοι αγρότες ζητούν "ηγήτορες" αλλά και αξιόμαχο "στρατό", απαλλαγμένα από βαρίδια (και ότι άλλο έχει την ίδια κατάληξη). Ζητούνται πραγματικοί αγρότες που δεν έχουν αυξήσει τα "δικαιώματα" τους ή τις επιδοτήσεις που παίρνουν, εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις.

Ζητούνται νέοι αλλά και ώριμοι αγρότες, με όραμα και προοπτική. Αγρότες που δεν προσβλέπουν στο προσωπικό ή στενό οικογενειακό τους συμφέρον. Αγρότες που θέλουν μια ισχυρή κορινθιακή αγροτική οικονομία, χωρίς "προστάτες" πολιτικούς και οικονομικούς. Αγρότες που δεν αρκούνται σε ανούσιες επαναστατικές "γυμναστικές" και επαναλαμβανόμενες κομματικές κολοτούμπες. Αγρότες που δεν "χαιδεύουν" τα σαθρά συνεταιριστικά "μαγαζιά", αλλά ζητούν συνεταιρισμούς, ενεργούς, αξιόπιστους, που να επιτελούν το απλό σκοπό τους. Την προώθηση των προϊόντων τους και να μειώνουν το κόστος παραγωγής τους. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτα λιγότερο.

Για τυχόν παρεξηγήσεις, δεν ζητάμε από τους συναδέλφους μας κορίνθιους αγρότες, να σκύψουν το κεφάλι και να υπομείνουν τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας όλων όσων ασχολούνται με την ελληνική γεωργία. 
Είμαστε έξυπνοι και πρακτικοί άνθρωποι. Ας αντισταθούμε πρωτίστως, στον εργασιακό μας χώρο, στον συνεταιρισμό μας, στον Δήμο μας, στους βουλευτές και στους πολιτευτές μας, στους εμπόρους και σε όσους εμφανίζονται ως εμπόροι.

Ας αντισταθούμε όταν ΕΜΕΙΣ το θέλουμε και όχι για το χατήρι άλλων.....
Ας αντισταθούμε για λόγους που μας καίνε άμεσα, αλλά και για ζητήματα που αφορούν το αγροτικό μέλλον των εαυτών μας και των παιδιών μας.......

Για όσους τέλος, θεωρούν ότι μπορούν δήθεν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση των ελλήνων πολιτών, που φθάνει στα όρια του μίσους, εμείς προειδοποιούμε:

Όταν το μίσος γίνεται υπερβολικό, τότε γίνεσαι υποχείριο αυτού που μισείς......
                                                                                                       Κλεμμένο                                









Δεν υπάρχουν σχόλια: