28 Απριλίου 2009

Αποκάλυψη τώρα..



Είναι πλέον γνωστό ότι πλησιάζουν οι μέρες όπου οι αγρότες αλλά και όλοι οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων, θα πρέπει να δηλώσουν τα αγροτεμάχια τους σε ψηφιακούς πλέον χάρτες, ώστε να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους και να λάβουν τον ερχόμενο χειμώνα τις ενισχύσεις τους.

Αυτό που ελάχιστοι όμως γνωρίζουν είναι ότι από τις 30 Απριλίου, υποχρεούται κάθε κράτος - μέλος της Ε.Ε. να δημοσιοποιήσει μέσω του Διαδικτύου τα ονόματα όλων όσων λαμβάνουν επιδοτήσεις και φυσικά τα ποσά που ο καθένας εισπράττει. Τα ποσά που λαμβάνει ο δικαιούχος αγρότης ή οι μη αγρότες , καθώς και ορισμένες εταιρίες ή ομάδες παραγωγών, δεν αποτελούν πλέον μέρος των προσωπικών δεδομένων.
Σκοπός της δημοσιοποίησης αυτής, η οποία πρέπει να γίνεται με βάση τα στοιχεία που περιέχουν τα λογιστικά βιβλία και τα μητρώα των οργανισμών πληρωμών (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και η οποία πρέπει να αφορά μόνο τις πληρωμές που διενεργήθηκαν κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια όσον αφορά τη χρήση των κονδυλίων και να βελτιωθεί η χρηστή δημοσιονομική τους διαχείριση.

Σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. , δημιουργείται ιστοσελίδα όπου ελεύθερα ο καθένας θα μπορεί να αναζητήσουν τους δικαιούχους ανά επωνυμία/ονοματεπώνυμο, δήμο, ληφθέντα ποσά ή βάσει συνδυασμού των κριτηρίων αυτών και να λάβουν όλες τις σχετικές πληροφορίες ως ένα ενιαίο σύνολο δεδομένων.

Η αντίστοιχη ελληνική ιστοσελίδα είναι η : http://www.e-enisxyseis.gr/.
Μέχρι πριν από λίγο που την δοκίμασα δεν "δούλευε"........ Θα ξαναπροσπαθήσουμε μεθαύριο..

2 σχόλια:

ginisg είπε...

Αγαπητή Agriada,

Με αφορμή την εικόνα της ανάρτησης, είμαι σίγουρος για το ότι ΖΕΜΕΝΟ υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες σε ολόκληρη την επικράτεια, με τέτοιου είδους λοβιτούρες. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος για το αν υπάρχουν στην επικράτεια έστω και λίγοι «από τους Ζεμενίτες με …΄΄Όργανα΄΄» για να καταφέρουν να ξεσκεπάσουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ που λυμαίνονται ανερυθρίαστα το ψωμί, τον μόχθο και τον ιδρώτα των συναδέλφων μας αγροτών.

Φιλικά.

Agriada είπε...

Αγαπητέ κ. Γκίνη

Πραγματικά εύχομαι να μήν έχετε δίκιο.. Καταλαβαίνετε τον λόγο.
Στα χωριά μας όμως παρατηρώ μια μικρή αλλά σταθερή αλλαγή νοοτροπίας. Το πως θα εκδηλωθεί αυτή η αλλαγή είναι το ζητούμενο.
Ιδού η πρόκληση ....