3 Ιουλίου 2009

Καλά εσύ……έφυγες νωρίς. Ευτυχώς Παππού….


Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ (http://simera-blog.blogspot.com/2009/07/7.html), δημοσιεύθηκε χθες 2 Ιουλίου, άρθρο της κ. Σουκαρά, με τίτλο: " ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ".

Στο άρθρο υπάρχουν δηλώσεις του πρόεδρου της ΕΑΣ Κορίνθου κ. Μπαρλιά.


Θαυμάστε :

«Το βερίκοκο φέτος είναι το προϊόν που παρόλο δεν υπήρχαν ποσότητες ούτε σε αποθήκες ούτε σε ψυγεία μεταποιητών αλλά ούτε σαν παραγωγή , η τιμή του κατρακύλησε. Όλοι περιμέναμε πως θα είχε κάτι παραπάνω απο πέρυσι τουλάχιστον και ο παραγωγός θα βγάλει τα έξοδά του τουλάχιστον (;), πήγαμε σε μια τιμή η οποία δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα! Ο μόνος τρόπος για να καλλιεργεί ο βερικοπαραγωγός είναι να υπάρξει κρατική στήριξη!(;) Κατά την άποψη μας δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο ο ΕΛΓΑ για ν αποζημιωθεί ο παραγωγός και η απώλειά του (;). Με μόνο αίτημα μας λοιπόν πως μόνο μέσω του ΕΛΓΑ , αφού μας έχει συνηθίσει ο ΕΛΓΑ και παρ ότι είναι υπερχρεωμένος (;) (δεν τον υπερχρεώσαμε εμείς αλλά οι μεγάλες εκτάσεις της Θεσσαλίας και προς τα πάνω) άρα λοιπόν το μόνο αίτημά μας είναι δια μέσω του ΕΛΓΑ όπως η ακαρπία και ο καύσωνας να βρούμε όλοι οι φορείς μαζί, το υπουργείο ο ΕΛΓΑ της Αθήνας , της Πάτρας και της Τρίπολης να βρούμε το ποσοστό εκείνο που θα μπορέσει να καλύψει την απώλεια παραγωγής, να καταλήξουμε και μετά χρειάζεται σαφώς μια πολιτική απόφαση για να υλοποιηθεί αυτό που ζητάμε. Έτσι μόνο θα μπορέσει να παραμείνει η καλλιέργεια αυτή στην περιοχή μας. Το 90% της παραγωγής στη χώρα από το βερίκοκο καλλιεργείται σε Αργολίδα και Κορινθία. Άρα λοιπόν θέλουμε φέτος αυτήν την υλική στήριξη από τον ΕΛΓΑ. Είναι μονόδρομος το ξαναλέω, δεν ζητάμε από κανέναν άλλον, δεν μπορεί να μας παραπλανήσει κανένας από τους πολιτικούς, κάναμε το αίτημα πιστεύω θα συζητηθεί στο Δ.Σ του ΕΛΓΑ είναι ενήμερος και ο κύριος Κιλτίδης οπότε αναμένουμε. Ο ΕΛΓΑ συνεδριάζει 2 φορές το μήνα οι εκπρόσωποί μας θα είναι εκεί για να στηρίξουν το αίτημα. Θα στείλουμε το ψήφισμα και σε όλους τους βουλευτές και αναμένουμε απ όλους την στήριξη τους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ διότι μετά από λίγες μέρες ξεκινά η συγκομιδή του ροδάκινου το οποίο είναι προβληματικό και αν πέσουμε μαζί με αυτό θα είμαστε χαμένοι. Μέσα στις επόμενες 7 μέρες πρέπει να έχουμε αποφάσεις, αν όχι θα στραφούν όλοι στο ροδάκινο και εμείς θα «πέσουμε σαν τα βερίκοκα» από τα δέντρα (;). Αισιοδοξούμε γιατί οι πληροφορίες λένε πως ήδη ο υπουργός συζητά με τον ΕΛΓΑ.»

Εν ολίγοις το ρεζουμέ:

  • Η αισιοδοξία του προέδρου της ΕΑΣ Κορίνθου και μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ (αλήθεια γιατί ντρέπεται να το αναφέρει;) για ένα προϊόν ελλειμματικό και της περιοχής του, έφθανε σε ένα ποσό ΙΣΑ ΙΣΑ να καλύπτει τα έξοδα του ο αγρότης!!!

  • Η αισιοδοξία του μεγαλώνει αναφέροντας ότι το ελληνικό βερίκοκο ΜΟΝΟ με επιδότηση επιζεί..!!!

  • Πέφτει στην παγίδα στο να αναφέρει από τη μια «..κρατική στήριξη..» και από την άλλη «…αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ..»

  • Ιστορική η δήλωση του: «…παρότι ο ΕΛΓΑ είναι υπερχρεωμένος (βλέπε κρατικός προυπολογισμός), έτσι έχουμε συνηθίσει …!!!!». και το υπέροχο φινάλε,

  • «Εάν βγει το ροδάκινο εμείς το ….μακρύτερο…» Δηλαδή Κορινθία και Αργολίδα εναντίον Ημαθίας, σημειώσατε διπλό στάνταρτ !!!

Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εάν έκανε πρόεδρος Συνεταιριστικής οργάνωσης τέτοιες ιστορικές δηλώσεις, μάλλον θα τον εξορίζανε και θα του απαγόρευαν εσαεί να ομιλεί περί αγροτικών θεμάτων…..

Όταν όλοι γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια το κλίμα που επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό της Κορινθίας, που είναι η ανασφάλεια, η αδικία, η αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σημερινών συγκυριών, τότε ο σοβαρός ηγέτης αγροτικής οργάνωσης, οφείλει να διαμορφώσει στους αγρότες, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ένα διαφορετικό πλαίσιο σκέψης.

Στο Ελλαδιστάν οι όμοιοι του επιβραβεύονται από τα κόμματα τους, τις οργανώσεις τους και τα τοπικά μικρο-δημοσιογραφικά κιόσκια. Επιβραβεύουν δηλαδή την αισιοδοξία, την αποτελεσματικότητα, την προνοητικότητα, την επιχειρηματική πρωτοπορία και πρωτοβουλία ενός προέδρου - νέου σε ηλικία μόνο - Συνεταιριστικής οργάνωσης. Αμ πως......

Προκαλώ λοιπόν – εγώ ένας ασήμαντος μικρός και χαζός αγρότης - τους τοπικούς βουλευτές, πολιτευτές, κομματάρχες όλων των κομμάτων αλλά και τους αυτοδιοικητικούς της Κορινθίας, αφενός να απαντήσουν δημόσια στον κ. Μπαρλιά (όπως αυτοί επιθυμούν), αφετέρου δε να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις (βραχυπρόθεσμες – μακροπρόθεσμες) όχι μόνο για την κρίση στο βερίκοκο, αλλά για όλα τα κορινθιακά προϊόντα. Και σύντομα παρακαλώ. Αυτά οφείλετε να τα γνωρίζετε απέξω και ανακατωτά. Και παρακαλώ μην μπείτε στον κόπο να μας πείτε τα γνωστά μικροκομματικά ποιηματάκια σας. Τα έχουμε αφομοιώσει πλήρως εδώ και χρόνια…

Τελικά στις χωματερές στις δεκαετίες του ’80 και ‘90 δεν την πετάξαμε όλη την….σαπίλα. Υπάρχει πολλή ακόμη…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: