7 Ιουλίου 2009

Η απάντηση της "Αγριάδας" στους φωστήρες και σωτήρες


Είναι γνωστή πλέον η τακτική των παραγόντων της αγοράς των αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι προσπαθούν κάθε χρόνο να "διαμορφώσουν" το κλίμα, μεσ' στο οποίο υποτίθεται θα κινηθεί η αγορά (εγχώρια ή εξαγωγή) του εκάστοτε αγροτικού προϊόντος.
Συνήθως σπέρνουν φήμες ή υπερτονίζουν υπερπαραγωγές τρίτων χωρών. Τον τελευταίο καιρό, εκμεταλλευόμενοι την παγκόσμια συγκυρία, συνεχώς προβάλλουν σαν κύριο αίτιο της πτώσης όλων των τιμών αλλά και των εμπορικών "κινήσεων", την περίφημη παγκόσμια οικονομική κρίση. Ως έναν βαθμό βέβαια, η συγκεκριμένη αιτιολογία είναι υπαρκτή.

Η σημερινή μας ανάρτηση, αποσκοπεί στο θέσει δημόσια κάποια ζητήματα, όπως:

1. Πρίν από λίγο στο www. agrotypos .gr υπήρχε η συγκεκριμένη δημοσίευση. ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΜΠΑΡΛΙΑ !!!!

2. Πριν από λίγο ο οποιοσδήποτε Βρετανός, ήθελε να αγοράσει βερίκοκα απο την γνωστή αλυσίδα υπεραγορών Sainsbury's (http://www.sainsburys.com/groceries/index.jsp?bmUID=1246967891301) θα έπρεπε να πληρώσει 2,31€ τα 640 γραμμάρια. Αυτή η τιμή είναι σημερινή προσφορά, ενώ η κανονική του είναι € 14,42 / 1 κιλό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το ακούτε και το βλέπετε άπιστοι Θωμάδες, στην Κορινθία και στην Αργολίδα !!!!

3.
Γιατί λίγες εβδομάδες πριν "βγουν" στην αγορά τα εξαγώγιμα σταφύλια μας, εντελώς τυχαία εμφανίζονται τέτοια δημοσιεύματα;

Τελικά μήπως πρέπει να ξεκινήσω κανά μπανάκι στην θάλασσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: