8 Φεβρουαρίου 2010

Ασπρόμαυρο ή χρώμα; Χρώμα δαγκωτό !!!

Όπως γράψαμε και χθές, η χώνεψη του μεσημεριανού μας φαγητού, διακόπηκε βιαίως με την παρακολούθηση της επανάληψης της εβδομαδιαίας εκπομπής της κας Σουκαρά, από το SUPER TV. 
Καλεσμένοι οι πρόεδροι της ΕΑΣ Κιάτου κ. Παπαβασιλείου και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Νεμέας κ. Τσάνος. Το πάνελ πλαισίωναν και 2 αγρότες από Βάλτσα και Φενεό (ΕΑΣ Κιάτου δηλαδή..). Δεν γνωρίζουμε εάν εσκεμμένα ή όχι, παρευρέθησαν οι συγκεγκριμένοι ομιλητές και γιατί επιλέχθηκε να μαγνητοσκοπηθεί η συγκεκριμένη εκπομπή, αντί της ζωντανής μετάδοσης.
Αυτό όμως που διαπιστώσαμε - ίσως για πρώτη φορά στα κορινθιακά αγροτηλεοπτικά χρονικά - ήταν η τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο κύριων πρωταγωνιστών. Του Παπαβασιλείου και του Τσάνου.

Ο πρώτος προσπαθούσε απεγνωσμένα να τονίσει, με τον γνώριμο λαικίστικο τρόπο του, την κατάφωρη αδικία που επέδειξε ο ΕΛΓΑ της Πάτρας, στους κορίνθιους αμπελουργούς. Εμφανώς απροετοίμαστος, αρκέστηκε σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και όχι μόνο, ενώ προέτρεψε (;;) να μιλήσει μόνο ένας στην επερχόμενη συνάντηση της κορινθιακής αντιπροσωπείας. Δηλαδή και προφανώς ΑΥΤΟΣ !!! 

Ο δεύτερος, ο Τσάνος από την Νεμέα,  εξήγησε με ήρεμο τρόπο, όσο όφειλε, απλά, κατανοητά και με στοιχεία, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις αποζημιώσεις στους κορίνθιους αμπελουργούς. Ήταν έκπληξη να ακούμε έναν τέτοιον συνεταιριστή. Ο οποίος μάλιστα, δεν παρέλειψε να τονίσει τις προσπάθειες όλου του συνεταιρισμού του για ανάπτυξη και φυσικά την συμβολή των μελών- παραγωγών του. 
Ενώ κάποιοι άλλοι, το μόνο που γνωρίζουν, είναι να μεταφέρουν τις ευθύνες τους σε άλλους, αδυνατώντας να κάνουν το παραμικρό μόνοι τους και χωρίς ποτέ να επιβραβεύσουν τις όποιες θετικές προσπάθειες των μελών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: