25 Φεβρουαρίου 2010

Μπεγλίτης - Ενώσεις : σικέ Χ ή διπλό ... ξερό;

Ήταν θέμα χρόνου τελικά, να πάρουνε ρεβάνς, οι πρόεδροι των Ενώσεων της Κορινθίας από τον κορίνθιο υφυπουργό κ. Μπεγλίτη.
Θυμόμαστε όλοι μας, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, τις σκληρές δηλώσεις Μπεγλίτη κατά και των Ενώσεων για την αδράνεια που επέδειξαν, στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, με τελικό αποτέλεσμα να δοθούν μόνο το 40% των επιδοτήσεων στους Κορίνθιους παραγωγούς. Ενώ άγνωστο παραμένει πως και πότε θα δοθεί το υπόλοιπο 60%.
Δεν πέρασε πολύς καιρός και η γνωστή ομάδα των προέδρων "συνεταιριστών", συναντά τον κ. Μπεγλίτη. Θέμα της συνάντησης το ζήτημα των αποζημιώσεων για τους αμπελουργούς της Κορινθίας. Δεν αναρωτιέστε, γιατί η συνάντηση αυτή έγινε μετά το ραντεβού της κορινθιακής αντιπροσωπίας με τον υφυπουργό Γεωργίας κ. Καρχιμάκη; Ποιό το νόημα λοιπόν της συνάντησης; Γιατί "την πάτησε" ο κ. Μπεγλίτης, κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ;

Σήμερα αναρτήθηκε στον "Διογένη", δήλωση του βουλευτή κ. Κόλλια, για το θέμα της συνάντησης, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: " Οι αγάπες με τον υπουργό δεν φέρνουν λεφτά". Ο κορίνθιος βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει ότι του δήλωσε η υπουργός κ. Μπατζελή ότι η Κορινθία πρέπει να είναι ευχαριστημένη με τα χρήματα των αποζημιώσεων που έλαβε.
Εάν λάβουμε λοιπόν υπόψη όλα τα προαναφερόμενα, σε τι συμπέρασμα οδηγούμαστε ;
  • οι παραγωγοί οι οποίοι έκαναν ενστάσεις, μάλλον θα απογοητευθούν. Ελάχιστοι θα δούν τα ποσοστά τους λίγο ανεβασμένα. Μόνον όσοι "άφησαν μάρτυρες". Και αυτοί με μια μικρή "διόρθωση".  Άλλωστε το τι ζήτησαν οι πρόεδροι των Ενώσεων από το Υπουργείο, τα έχουμε ήδη δημοσιευμένα (εδώ). Δεν νομίζουμε  κάποιος συνάδελφος αγρότης , ο οποίος έχει ποσοστό ζημιάς 0% - 20%, να περιμένει "διόρθωση" στο 50% ή παραπάνω. Μόνο εάν αποδεχθεί ο ΕΛΓΑ ότι ο γεωπόνος εκτιμητής ήταν μεθυσμένος ή διανοητικά καθυστερημένος. Επειδή λοιπόν, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, η μόνη λύση, είναι όπως σωστά αναφέρει ο κ. Κόλλιας, η πολιτική λύση. Μια πολιτική απόφαση απο το Υπουργείο Γεωργίας ή καλύτερα από το Υπουργείο Οικονομικών. Με δεδομένη την δυσχερή οικονομική θέση της χώρας αλλά και  την αναξιοπιστία του Υπουργείου Γεωργίας στην Ε.Ε., η δεύτερη λύση μάλλον καταρρέει. 
  • Όι πρόεδροι των Ενώσεων, επειδή γνωρίζουν όλα τα παραπάνω, έψαχναν εναγωνίως για εξιλαστήριο θύμα. Τι πιο βολικό, εκτός των άλλων και ο κακός μας υπουργός, ο οποίος τόλμησε στο παρελθόν να τα βάλει με τις αφεντιές μας. Στην λογική περίπτωση που οι αποζημιώσεις δεν θα είναι αυτές που αναμένουν οι παραγωγοί, τότε οι πρόεδροι των Ενώσεων θα "παίξουν"¨το γνωστό τους παιχνίδι, ότι όλοι φταίνε εκτός από τους εαυτούς τους. Ένα μέρος του φτυσίματος θα λάβει και ο κ. Μπεγλίτης, προς χαρά των εσωκομματικών αντιπάλων...... Ακόμα και εάν τα ποσοστά των αποζημιώσεων "διορθωθούν" ικανοποιητικά, τότε πάλι οι πρόεδροι των Ενώσεων θα ισχυριστούν ότι με τις ενέργειες τους και τις "πιέσεις" που άσκησαν, συνέβαλαν θετικά. 
Μπεγλίτης vs ΕΑΣ : διπλό ξερό ή Χ.
Υπουργέ μου μετά λύπης μας στην έφεραν οι "επαναστάτες"¨Πρόεδροι.........

2 σχόλια:

Armonistas είπε...

Οι Ενώσεις και με Χ προκρίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνει όποιος αρπάζει ό,τι πετάει με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση.Ο υπουργός δεν πρέπει να έχει ρόλο καφετζούς.Δυστυχώς όμως....