10 Φεβρουαρίου 2010

Γεωργία......εμπρός !! Ελλάδα .....που πας;

Και μετά ψάχνουμε γιατί μειώνονται οι εξαγωγές μας ή γιατί δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά..
Άλλα ψάχναμε και αλλού καταλήξαμε. Μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο, μας οδήγησε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Ευρωπαικής Ένωσης (EU Bookshop). Ρίχνοντας μια ματιά σε εκδόσεις γεωργικού περιεχομένου, ανακαλύψαμε ένα όμορφο έντυπο, το οποίο προορίζεται για τα μικρά παιδιά. Συντάκτης του εντύπου η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαικής Επιτροπής και ο τίτλος του εντύπου  Agriculture.... Go!.  Τό έντυπο αυτό ουσιαστικά είναι ένα είδος τέστ γνώσεων για τους μικρούς Ευρωπαίους πολίτες, ώστε μέσα από το μίνι ερωτηματολόγιο, να γνωρίσουν την ευρωπαική γεωργία, την ποιότητα και την ποικιλία της.
Το περίεργο για εμάς, είναι ότι στις 38 σχετικές ερωτήσεις, περί ευρωπαικών αγροτικών προιόντων, πουθενά δεν αναφέρεται η Ελλάδα !! Σαν να μην παράγει τίποτα η χώρα μας. Σαν να μην έχει καθόλου αγρότες και αγροτική οικονομία. Για να είμαστε ειλικρινείς, απουσιάζει και η Βουλγαρία,η Ρουμανία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Αλλά υπάρχουν κράτη όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, όπου αναφέρονται δύο ή περισσότερες φορές.
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι, άν σε ένα φαινομενικά "ακίνδυνο" ευρωπαικό έντυπο, αναφέρεται ή όχι η Ελλάδα και η γεωργία της. Το μέγα ζήτημα είναι ότι για μια ακόμη φορά, όλοι οι εμπλεκόμενοι, υπάλληλοι του Υπουργ. Αγροτ. Ανάπτυξης, οι υπάλληλοι της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, θεσμικοί παράγοντες, όπως επίσης και οι υπεύθυνοι της Γεν. Διεύθ. Γεωργίας στις Βρυξέλλες, μάλλον δεν γνωρίζουν ότι και η Ελλαδίτσα παράγει κάτι λίγα φρουτάκια και λαχανικάκια και άλλα αγροτικά προιόντα.
ΕΥΓΕ σε όλους !!!!
Agriculture Go !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: