18 Ιανουαρίου 2011
Στην Ελασσόνα το κατσικάκι θα είναι πλέον Π.Ο.Π. ενώ στην Κορινθία βολεύονται με ... χικ χοπ.
Στην σύγχρονη αγροτική ιστορία της Ελλάδος, ο Νομός Κορινθίας θα αποτελέσει συνώνυμο της ανικανότητας και της απαξίωσης των ποιοτικών προιόντων του, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη των Προέδρων των Συνεταιριστικών Ενώσεων της τελευταίας εικοσαετίας !!!
Όχι απλά δεν προχωρούμε, αλλά δεν υπάρχει καν, μια υποτυπώδης έστω συζήτηση για την αναγνώριση Π.Ο.Π ή Π.Γ.Ε. των ποιοτικών κορινθιακών προιόντων όπως: Σουλτανίνα (νωπή & ξερή), Μαύρη Κορινθιακή (έχει ήδη το όνομα, τρομάρα μας..), βερύκοκα Μπεμπέκου, ελαιόλαδο Μανάκι, κ.άλ.
Πάλι καλά που έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για Προστατευόμενη Ονομασία των Φασολιών του Φενεού .....
Την ίδια στιγμή, στην Ελασσόνα, κατοχυρώσανε το ... κατσικάκι τους με την ονομασία, Κατσικάκι Ελασσόνας (ήδη έχει λάβει Ονομασία Προέλευσης το .... αρνάκι Ελασσόνας).
Διαβάστε την σχετική έκθεση του καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας και μέλους του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ κ. Γούλα.
Εντύπωση μας έκανε στο κείμενο, ο χρόνος που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης, το παράδειγμα της Πορτογαλίας καθώς και οι φορείς που πρωτοστάτησαν στην ονομασία.
20110117 Goylas Pop Perilhch
Πηγή: www.agri.gr
Ετικέτες
Κορινθία,
κτηνοτροφία,
ΠΟΠ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου