26 Ιανουαρίου 2010

Γιατί οι Κορίνθιοι αγρότες δεν κινητοποιούνται.


Μας αρέσει όταν διαβάζουμε κείμενα που θίγουν τα πραγματικά ζητήματα της ελληνικής γεωργίας και ιδιαίτερα της κορινθιακής αγροτικής πραγματικότητας.
Πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχονται από συναδέλφους αγρότες, όπως ο τακτικός αναγνώστης της Αγριάδας, κ. Γκίνης από το Ζεμενό Κορινθίας. Διόλου δεν μας ενοχλεί , που πρώτα αναρτήθηκε στο blog της Αρμονικής Ανάπτυξης του Ξυλοκάστρου. Τα καλά κείμενα οφείλουμε να τα διαδίδουμε και όχι να τα θάβουμε.

Το κείμενο του συμπατριώτη αγρότη, μας καλύπτει απόλυτα. Εμείς μπορεί να μην σταματάγαμε στο νούμερο 21. Μπορεί να μην τονίζαμε μόνο τους "αγροτοπατέρες" από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτούς απο την ΝΔ, όπως και αυτούς από όλα τα κόμματα που τους ανέχονται, τους κάνουν πλάτες και τους προσκυνούν. Ή για τα λεγόμενα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν ακούν και δεν εμπνέουν τους πραγματικούς αγρότες και αρκούνται στα χαμηλά ποσοστά τους.

Απολαύστε λοιπόν ουσία και νόημα:

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΤΗΣ TV

ginisg είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε φίλε,

Τόσο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι αγρότες, που βλέποντας γύρω τους, έχουν αποκτήσει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ανοικτά μυαλά και ΟΡΑΜΑ, έχουμε που τα λέμε πάνω από μία δεκαετία (βλέπε για παράδειγμα στο περιοδικό «Οι Αρμονίστας» http://armoniki.blogspot.com ορισμένα δημοσιευμένα κείμενα) αλλά εδώ ισχύει το «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Βλέπεις το όραμα των αγροτοπατέρων που μας εκπροσωπούν έχει εξέλθει προ πολλού από το πάνω άκρο του σώματος (κεφάλι) και έχει μεταπηδήσει κάπου στη μέση του σώματος (τσέπη). Έτσι ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι συνάδελφοι Κορίνθιοι αγρότες πένονται, αυτοί (οι αγροτοπατέρες μας) επενδύουν εκατομμύρια € σε επιχειρηματικές άλλες δραστηριότητες.

Στη δημόσια διαβούλευση του ΥπΑΑΤ (http://www.opengov.gr/ypaat/) για την αναμόρφωση συνεταιριστικού – συνδικαλιστικού φορέα των αγροτών η πρόταση που κατέθεσα ήταν για 2 το πολύ θητείες όλων των αιρετών οργάνων σε όλους τους βαθμούς, και μετά το τέλος της θητείας τους, μετά από ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ έλεγχο του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους να οδεύουν ανάλογα στο σπίτι τους ή στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Φιλικά
Γιώργος Γκίνης

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά κύριε Γκίνη,
Παράγινε πλέον το κακό με τους εργατοπατέρες και τους πολιτικούς να διορίζουν κυφήνες στις ενώσεις.
Πρέπει αθτοί να φύγουν απο την μέση.
Δεν επιτρέπεται για παράδειγμα να αγοράζεις φυτοφάρμακα σε μεγαλύτερη τιμή μέσω της ενώσεως από ότι στον ιδιώτη!!!!!!!