2 Δεκεμβρίου 2010

Συμβαίνει κάτι μεταξύ ΟΓΑ και ΕΛΤΑ ;

Ένα ζήτημα που πρέπει να διευκρινισθεί άμεσα, θέτει το κορινθιακό blog "ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ", σχετικά με τον νέο τρόπο καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ.

Εμείς από την Αγριάδα, γράψαμε προ ημερών αυτά εδώ.

Διαβάστε και το "ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" εδώ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Εμείς δεν κατανοούμε, γιατί οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, περιμένουν ακόμη να τους έρθει με το ταχυδρομικό περιστέρι, η συγκεκριμένη εγκύκλιος του ΟΓΑ. Μπορούν να την λάβουν από την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Οργανισμού. Συγκεκριμένα εδώ.

Τώρα, για το ζήτημα της παρακράτησης του ποσού των 3 ευρώ από όποιον συνταξιούχο του ΟΓΑ επιθυμεί να λαμβάνει την σύνταξη του στο σπίτι, αυτό είναι ένα ζήτημα που οφείλει να διευκρινήσει η ηγεσία του ασφαλιστικού οργανισμού των αγροτών. Άμεσα και με αναδρομική ισχύ για όσους θεωρούν ότι "παρασύρθηκαν" και υπέγραψαν απογραφικό δελτίο και εξουσιοδότηση στα ΕΛΤΑ, εν αγνοία τους.
Αντικειμενικά όμως, μιλάμε για ένα κόστος, που κάποιος πρέπει να το επωμισθεί. Ή ο ΟΓΑ, ή τα ΕΛΤΑ, ή οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ. Και όταν μιλάμε για κόστος, εννοούμε τον ασφαλισμένο αγρότη που εκ των πραγμάτων, έχει ανάγκη να του έρχεται η σύνταξη στο σπίτι του. Λόγω κάποιας ασθένειας π.χ., ή λόγου απόστασης από το πλησιέστερο υποκατάστημα του ΕΛΤΑ ή Τραπέζης.
Όσοι όμως -για ασήμαντη αφορμή - θέλουν να λαμβάνουν στην πόρτα τους την σύνταξη του ΟΓΑ, ας επωμισθούν οι ίδιοι και το όποιο κόστος, αυτής της επιπλέον υπηρεσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: