10 Ιανουαρίου 2011

Είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση 7000 ΑΦΜ και Αριθμ. Δελτ. Ταυτότητας από την ΕΑΣ Κορίνθου ;


Στην μίνι έρευνα που πραγματοποίησε η "ομάδα ειδικών αποστολών" της Αγριάδας, διαπιστώσαμε ότι στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ Κορίνθου, δημοσιεύονται τα προσωπικά δεδομένα (ΑΦΜ, αριθμός ταυτότητας, περιουσιακά στοιχεία, κλπ) επτά χιλιάδων ενενήντα φυσικών προσώπων (7090 !!!), που διαθέτουν ελαιοτεμάχια !!!
Προφανώς τα δεδομένα αυτά έχουν συλλεγεί κατά την διάρκεια της ετήσιας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης. 
Το παράδοξο είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα των 7090 ελαιοκαλλιεργητών βρίσκονται σαν ... βάση δεδομένων του ευρωπαικού προγράμματος 2080 / 2005 !!!! 

Πρώτο λοιπόν βάσιμο ζήτημα, η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων φυσικών προσώπων στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ Κορίνθου (σύμφωνα με το νόμο 2472 / 1997). 
Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε ΤΙ σχέση έχουν όλα αυτά τα ονόματα με το προαναφερόμενο ευρωπαικό πρόγραμμα;

Απαντήσεις ΕΔΩ και ΤΩΡΑ κύριοι της ΕΑΣ  Κορίνθου......... και μην προσπαθήσετε να "αλλοιώσετε ή να αφαιρέσετε τα στοιχεία από την ιστοσελίδα σας. Είναι όλα στην διάθεση μας. Όχι όμως για .... δημοσιοποίηση .........

1 σχόλιο:

Μάγια Φουριώτη είπε...

Μια ερώτηση ή αίτηση στην Αρχή Προστασίας δεδομένων για να σιγουρέψετε την παράβαση.Σε περίπτωση (;)παραβίασης του απορρήτου υπάρχει πρόστιμο. Δείτε όμως και το σύνδεσμο
http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,23367&_dad=portal&_schema=PORTAL

και διαβάστε τις εκθέσεις τους Ασχολούμαι με την αρχή λόγω μεταφράσεων που κάνω από την Ε.Ε.
Αν θέλετε κάτι άλλο
στη διάθεσή σας