9 Νοεμβρίου 2009

Τι καιρό κάνει στις Βρυξέλλες κ. Δήμα;

Σε αναζήτηση κάποιου σοβαρού θέματος, αφού όλα βαίνουν καλώς σε τούτον εδώ τον τόπο, αναρωτηθήκαμε ποιά είναι τα ζητήματα που ως είθισται, απασχολούν τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη τα ΜΜΕ της Κορινθίας αλλά και τους γνήσιους ή "γιαλαντζί" οικολόγους μας. Μα τα απόβλητα των ελαιοτριβείων.
Ετοιμαστείτε για τις ίδιες εικόνες (βλέπε κοίτες ξεροπόταμων), ετοιμαστείτε για τα ίδια πρόσωπα.
Κανείς δεν καλεί τους εκπροσώπους του συλλόγου των ελαιοτριβέων ή δεν το αναφέρει ώστε να τους εκθέσει.
Κανείς δεν ερωτά αρμόδιους επιστήμονες ή πολύ περισσότερο τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φωστήρες, της άμοιρης Κορινθίας, τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει. Άμεσα και μακροπρόθεσμα. Δίχως υπερβολές, συγκαλύψεις και αφορισμούς.
Γιατί στο τέλος οι ελαιοπαραγωγοί θα πληρώσουν - όχι απλά την νύφη - αλλά και όλο της το σόι !!!

Το κερασάκι το κρατήσαμε για το φινάλε:

Εντελώς τυχαία (ως είθισται !!!) έπεσε στην αντίληψη μας, ένα συγχρηματοδοτούμενο ( μέσω του LIFE της Γεν. Διεύθ/σης Περιβάλλοντος) προγραμματάκι ονόματι Prosodol.
Στόχος του προγράμματος χονδρικώς είναι να μελετηθούν οι επιπτώσεις, από την διάθεση των αποβλήτων των ελαιουργείων σε γεωργικά εδάφη.
Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος είναι ο "δικός" μας, εκ Κορινθίας ορμώμενος, κος Σταύρος Δήμας.
Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε κύριε Επίτροπε, σε πόσα περιβαλλοντικά ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει ο Νομός μας; Και βέβαια δεν εννοούμε προγράμματα light τύπου, αλλά τέτοια που θα ωφελήσουν δραστικά και ποικιλότροπα το ήδη αλλοιωμένο κορινθιακό οικοσύστημα.
Αλήθεια κύριε Επίτροπε, έχετε ενημερώσει ή πιέσει ( επισήμως ή ανεπισήμως) τους γηγενείς φορείς, τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς μας;
Εάν ναι, τότε βγείτε στην επίθεση. Τώρα που η θητεία σας λήγει.
Εάν όμως όχι ............... ( Anastasi , που είσαι Anastasiiii ......)

Δεν υπάρχουν σχόλια: