6 Σεπτεμβρίου 2011

Δώρο άδωρο τα δελτία κοινωνικού τουρισμού στους δικαιούχους αγρότες

Εδώ και λίγες ημέρες δίνονται τα δελτία κοινωνικού τουρισμού στους δικαιούχους - υπό προυποθέσεις και έπειτα από κλήρωση - αγρότες, ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
Το φετινό παράδοξο είναι, ότι οι "τυχεροί" δικαιούχοι θα πρέπει να αναζητήσουν το ξενοδοχείο ή το κατάλυμα (ελληνιστί room to rent) που επιθυμούν μέσω του διαδικτύου. Μέχρι την προηγούμενη χρονιά, δινόνταν ειδικό έντυπο στον κάθε δικαιούχο, με τα διαθέσιμα καταλύματα όλης της Ελλάδος, οπότε η διαδικασία επιλογής ήταν σαφέστατα πιο εύκολη, ιδιαίτερα στους "καλοπληρωμένους" συνταξιούχους του ΟΓΑ. Το ίδιο άλλωστε εφαρμοζόταν και στους αντίστοιχους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας. 

Ήδη αρκετοί δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας, είναι αγανακτισμένοι, διότι δεν έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν εύκολα τον προορισμό αλλά και το κατάλυμα της αρεσκείας τους. Ειδικότερα όσοι "υπερτυχεροί" ασφαλισμένοι του ΟΓΑ διαμένουν σε χωριά που μια απλή σύνδεση στο internet ισοδυναμεί με κατασκευή πλατφόρμας εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων........... αδυνατούν εκ των πραγμάτων να επωφεληθούν από τα δελτία κοινωνικού τουρισμού.
Βέβαια, την ίδια εποχή που όλοι μιλούν για έλλειψη βιβλίων στα σχολεία, αποτελεί ίσως πλεονασμός να ζητάς την διάθεση εντύπων των τουριστικών καταλυμμάτων για τους δικαιούχους του ΟΓΑ. 
Για μας στην "Αγριάδα" έχει μεγάλη σημασία ο σεβασμός που αποδίδει η πολιτεία στους "μη προνομιούχους" πολίτες της και ειδικότερα στους συνταξιούχους "σκαφτιάδες" τούτης της χώρας. Στο κάτω κάτω της γραφής, οι παππούδες και οι πατεράδες μας συνέβαλαν στις προηγούμενες δεκαετίες τα μέγιστα, μέσω του Πρωτογενούς τομέα, της Αγροτικής Οικονομίας δηλαδή, ώστε εμείς οι νεότεροι να ....... "τα φάμε όλοι μαζί", που είπε κάποτε και ένας ... αμπελοφιλόσοφος συνάδελφος του Διογένη, μόνο που αυτός δεν έμενε σε πιθάρι .......λόγω όγκου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: