22 Σεπτεμβρίου 2011

Ακόμη και σήμερα κύριε Δέδε ;

Μας προξενεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, την στιγμή που άπαντες παραδέχονται ότι οι σπατάλες στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, θα πρέπει να μηδενιστούν, ένα δελτίο τύπου (υπ. αρ. 101) της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αναφέρετε σε εκπαίδευση 50 υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας, σχετικά με την .... κατάρτιση και απόκτηση βασικών γνώσεων σε Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών....... !!!
Το δελτίο τύπου συνεχίζει με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του προγράμμματος όπως: ".... Το περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνει δεξιότητες στις βασικές έννοιες της πληροφορικής, στη  χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows, κειμενογράφου, υπολογιστικών φύλλων, εκπαίδευση στις βασικές λειτουργίες του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπηρεσίες στο διαδίκτυο για τους πολίτες......."

Δεν είμαστε αντίθετοι στην επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού της δημόσιας διοίκησης. Αλλά ας μην ξοδεύονται πλέον κάποια πολύτιμα ευρουλάκια, για να πάρουν κάποιοι "τυχεροί" έξτρα επίδομα ή κάποια εταιρία αεριτζίδικα λεφτά. Θεωρούμε αδιανόητο σήμερα να σπαταλιούνται χρήματα ώστε δημόσιοι λειτουργοί να μαθαίνουν, πως να ανοίγουν τον υπολογιστή τους, πως να στέλνουν και να λαμβάνουν ένα email, πως να διαχειρίζονται το Word ή το Excel, και τέλος πως να σερφάρουν στο Ίντερνετ. 
Λύσεις υπάρχουν. Ας βάλουν οι υπάλληλοι τα παιδιά τους ή τα μικρά τους ανηψάκια να τους "επιμορφώσουν" ..... Είναι σίγουρο ότι περισσότερα θα μάθουν και κυρίως ... ΔΩΡΕΑΝ !!!!

Όπως πάντα, δεχόμαστε κάθε διευκρίνηση. Εμείς το ηλεκτρονικό μας γραμματοκιβώτιο το διαχειριζόμαστε...... άνευ διδασκάλου και επιδόματος.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: