12 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο συνάδελφο για το ενδιαφέρον email.
Όπως διαφαίνεται, από το μπλόκο του Ισθμού και ειδικότερα, όσοι διαφώνησαν με την «άτακτη υποχώρηση» που εντελώς ξεδιάντροπα, προσπάθησε η ηττοπαθής οπορτουνιστική πλειοψηφία της Συντονιστικής Επιτροπής να επιβάλει, συνεχίζουν να κινητοποιούνται. Σε συνάντηση τους, που πραγματοποιήθηκε στις Ρίζες Αρκαδίας, συμφώνησαν στην ανάγκη της δημιουργίας μιας πρωτοβουλίας αγροτών που…..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών της Πελοποννήσου, που μαζευτήκαμε σήμερα στις 11/02/2009, στις Ρίζες Τεγέας, Αρκαδίας, κάναμε το πρώτο βήμα, για μια μόνιμη συζήτηση για προβληματισμό και δράσεις, επάνω στον αγροτικό τομέα.

Διαπιστώσαμε ομόθυμα:

Α) την δραματική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα, με την απαξίωση της αγροτικής γης, την μείωση του αγροτικού εισοδήματος, την ερήμωση της περιφέρειας.
Β) την αναγκαιότητα και νέων μορφών οργάνωσης και διεκδίκησης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση, με κύρια χαρακτηριστικά την ανακλητότητα και την αιρετότητα.
Γ) τη διάθεσή μας, για μια αγροτική συνείδηση που θα υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των καλλιεργητών της μάνας γης, την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, την αυτάρκεια της κοινωνίας.
Καλούμε όλο τον αγροτικό πληθυσμό της Πελοποννήσου να συμμετάσχει στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου, που μαζευτήκαμε σήμερα στις 11/02/09, στις Ρίζες Τεγέας, Αρκαδίας, καταγγέλλουμε την προσπάθεια από την πλευρά της αστυνομίας, για τρομοκράτηση αγροτών του μπλόκου του Ισθμού, με τηλεφωνικές κλήσεις (προς το παρόν).
Όσοι επιδιώξουν να στήσουν αγροτοδικεία, θα βρουν μπροστά τους την σθεναρή αντίσταση των αγροτών. Η κοινωνία δεν κινδυνεύει από τους αγροτικούς αγώνες, αλλά από τις εφαρμοσμένες καταστροφικές αγροτικές πολιτικές.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου
Ρίζες 11/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: