3 Ιανουαρίου 2010

Αγροτικοί φορείς.gr


Καλημέρα, Καλή Χρονιά και Καλή Εβδομάδα.

Βλέποντας όμως, την θάλασσα και τα ψάρια της να "πιάνουν" στεριά και οι αμυγδαλιές να ανθίζουν Πρωτοχρονιάτικα, τότε μάλλον δεν πάμε καλά.......

Είπαμε λοιπόν να επισκεφτούμε τις "κρατικές" αγροτικές ιστοσελίδες, έτσι για να αναθαρύνουμε.... Το αποτέλεσμα; ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ !!! Τουλάχιστον εάν κάποιος-α αναζητήσει αυτή την "κακή" λέξη στο Google π.χ., τότε θα βρεθεί σε μια οργανωμένη ιστοσελίδα, αντιστρόφως ανάλογη της λέξης.
Εάν όμως κάποιος-α επισκεφτεί τα sites του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, του οργανισμού "Δήμητρα" ή, θελήσει να δει τις επιδοτήσεις του ή την ιστοσελίδα για τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης, τότε καταλαβαίνει γιατί ο αγροτικός τομέας υστερεί ιδιαίτερα.
Αναλυτικότερα:
  1. Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης. Συνεχίζει να είναι η πιο άθλια, η πιο συντηρητική και η πιο ανενημέρωτη ιστοσελίδα ελληνικού υπουργείου. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το κόστος της, ποιοί την ενημερώνουν και το πιο σημαντικό, εάν η κ. Μπατζελή έχει σκοπό να την αλλάξει συθέμελα !!!!
  2. ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ απουσιάζει. Μάλλον είναι σε διακοπές, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό...
  3. ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα περίμενε κανείς να βρεί τα πάντα σχετικά με τις επιδοτήσεις και τα τελευταία γεγονότα. Τελικά όμως θα έπρεπε να λέγεται Κούνεβα.gr. Για να τιμήσει αφενός, την άτυχη συνδικαλίστρια αφετέρου δε, γιατί μπαίνοντας στην σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, συναντάς 8 (οκτώ!!) προκυρήξεις για ........ καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού ......... και μόνο. Μάλλον πολύ "βρωμιά" έχει πέσει ..... και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
  4. ΟΓΑ. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ιστοσελίδες, κανονικά δικαιούται "βραβείο". Για εμάς - της "Αγριάδας"- απλά καλούτσικη.
  5. ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα. Τελευταία ενημερώθηκε στις 16 Μαρτίου του 2009... Πάλι καλά. Οι αγρότες έχουν να εκπαιδευθούν σωστά από ........ την εποχή του Βενιζέλου.
  6. ΟΠΕΚΕΠΕ-Δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης. Πρέπει να εγκαταστήσεις διάφορα plugins, για να καταλήξεις στο ίδιο αποτέλεσμα. Μάπα το καρπούζι... ή καλύτερα μάπα η σελίδα.
  7. Ενισχύσεις (Επιδοτήσεις). Στα πλαίσια της διαφάνειας για το που και πως κατανέμονται τα κονδύλια της ΚΑΠ, η Ευρωπαική Ένωση υποχρεώνει όλα τα Κράτη μέλη της, να δημιουργήσουν ειδικές ιστοσελίδες, ώστε ο κάθε ευρωπαίος πολίτης, να μπορεί να διαπιστώνει τα ποσά των επιδοτήσεων που ο κάθε δικαιούχος - αγρότης ή μη - λαμβάνει. Μέχρι και οι πεισματάρηδες Βαυαροί υπέκυψαν. Εμείς μάλλον δεν είμαστε ευρωπαίοι πολίτες ........... Το απόλυτο σκοτάδι .........
Αναρωτιόμαστε εάν το "όλα στο φως" και η ψηφιακή διακυβέρνηση, του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, θα "αγγίξουν" και τον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα τους δημόσιους αγροτικούς φορείς και οργανισμούς. Κατανοούμε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ακόμα στην αρχή και ότι δικαιούται εκ των πραγμάτων, εύλογη περίοδο χάριτος. Η οποία όμως, έχει εύλογη ημερομηνία λήξης.... Ο έλληνας αγρότης δικαιούται να έχει ενημέρωση, έγκυρη και άμεση, ώστε να αποκτήσει δικαιότερη κρίση και άποψη.

Αλλιώς ξέρετε ..... delete . Next please ........

2 σχόλια:

Armonistas είπε...

Αυτή την ανάρτηση προώθησέ την στο mail του ΓΑΠ dialogue@politicalforum.gr και στη Δ/ΝΣΗ πληροφορικής της Μπατζελή dplirofo@minagric.gr

Agriada είπε...

Ευχαριστούμε για την συμβουλή. Θα το κάνουμε, ευελπιστώντας σε άμεσες και όχι πολυδάπανες παρεμβάσεις.