2 Φεβρουαρίου 2009

Αλλαγή ή παρανόηση

Εδώ και μέρες, «στίβουμε» τα κεφάλια μας, με ποιο θεματάκι να καταπιαστούμε, σαν αρχή….
Με τα του «πελοποννησιακού» μπλόκου…….;
Με το αγροτικό παρελθόν και παρόν της Κορινθίας …….;
Με τα εξειδικευμένα ζητήματα ανά προϊόν ή ανά καλλιέργεια…… ;

Σερφάροντας λοιπόν στα «συναδελφικά» blogs και ειδικότερα στο http://farmpress.blogspot.com/ , διαβάσαμε μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του βουλευτή Κορινθίας κ. Μπεγλίτη σχετικά με τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις και το μπλόκο στον Ισθμό.
Το κείμενο, μας βρίσκει σύμφωνους σε κάποια σημεία του και αντίθετους σε άλλα. Θα σταθούμε όμως στα σημεία, τα οποία προκαλούν, κατά την άποψη μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί αντιτάχθηκε στο κλείσιμο των δρόμων;», ο κ. Μπεγλίτης απαντά : “ Το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης διευκολύνει, σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα βουλευτή και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εύκολα και να αντιδράσει ανάλογα σε αυτό το ερώτημα. Η παράδοση, εξάλλου, λέει ότι κανείς πολιτικός δεν βγήκε χαμένος τάζοντας τα πάντα στους πάντες και ανεβαίνοντας σε τρακτέρ, υπερασπιζόμενος με αυτό τον τρόπο τον αγώνα των αγροτών”….“ Τοποθετήθηκα απέναντι σε αυτό το ερώτημα…. και να δηλώσω την πολιτική αντίθεσή μου στην επιλογή τους να κλείσουν την εθνική οδό”.
Παρακάτω μιλά για: “την «επαγγελματική» αγωνία μιας παραδοσιακής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που θέλει να συνεχίσει να ασκεί την ασφυκτική της επιρροή στον αγροτικό κόσμο της χώρας…….. Και από την άλλη οι διαπραγματευτές του σήμερα στη γεωργία, οι αναδιανομείς μικροσυμφερόντων …”

Την ίδια περίοδο οι βουλευτές Κορινθίας κ.κ. Κόρκα και Κόλλιας, ο Νομάρχης κ. Ταγαράς καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Μανωλάκης, εξέφρασαν δημόσια την υποστήριξη τους στους επικεφαλείς αγροτοπατέρες συνεταιριστές του μπλόκου του Ισθμού, σε αντίθεση με τους εναπομείναντες αγρότες του μπλόκου, σημαντικής μερίδας των Κορινθιακών ΜΜΕ και της Κορινθιακής κοινωνίας.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
· Ή ότι η περίεργη και περίφημη διακομματική αγροτοσυνεταιριστική διαπλοκή και τα «συγκοινωνούντα δοχεία», μεταξύ βουλευτών και γενικότερα πολιτικών με τις Συνεταιριστικές οργανώσεις, δεν ευνοούν τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Μπεγλίτη ,
· ή, ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει, νοοτροπίες, απόψεις και πρακτικές. Λέτε να αρχίσουν να σπάνε κάποια ….. «αποστήματα»;

Για να δούμε κ. Μπεγλίτη. Να ελπίσουμε σε κάτι καινούργιο…;
Προσοχή !! Εμείς θα σε παρακολουθούμε…όχι μόνο συγγραφικά..!! Όπως είπαμε..η Αγριάδα φυτρώνει παντού…και απρόσκλητα…!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H sygkekrimeni diaploki androthike epi imerwn Manwlaki !!!!!

Agriada είπε...

Συ είπες......