4 Ιουνίου 2009

Ευρωπαικό Κοινωνικό Μοντέλο- 27η η Ελλάδα.

Στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλλε (Deutsche Welle - DW), στις 29 Μαΐου, αναρτήθηκε άρθρο σχετικά με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Berlinpolis ( http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4289385,00.html). Η συγκεκριμένη έρευνα εξετάζει ποιο είναι το κοινωνικό προφίλ των κρατών μελών της Ε.Ε.
Στην κλίμακα ταξινόμησης της έρευνας η Σουηδία κατέχει την 1η θέση, η Κύπρος την 8η, η Γερμανία τη 19η και η Ελλάδα την 27η και τελευταία θέση.....

Τώρα κατανοώ γιατί δίνουμε τόση μεγάλη σημασία στην ....Eurovision.... Γιατί απλούστατα μόνο εκεί έχουμε πιθανότητες να βρισκόμαστε συχνά στην πρώτη πεντάδα.....!!!!!

Το κοινωνικό προφίλ μιας χώρας καθορίζεται από την κατανομή των εισοδημάτων, την κοινωνική προστασία, τις ευκαιρίες για την ένταξη στην αγορά εργασία, τις ευκαιρίες στη μόρφωση και εκπαίδευση, την ισότητα των δύο φύλων και τη σχέση των γενεών.

Αυτούς τους δείκτες εξέτασε και το βερολινέζικο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Berlinpolis με στοιχεία που προέρχονται από την στατιστική υπηρεσία της ΕΕ (Eurostat) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).


Εδώ η μελέτη: http://www.berlinpolis.de/fileadmin/Downloads/Einzelpublikationen/Wie_sozial_ist_Europa_Druckfassung.pdf



Το χάσαμε το κορμί...πατριώτη....!!!!! Άντε και καλές εκλογές..!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: