25 Ιουνίου 2009

Γιατί τιμωρείτε έτσι την Κορινθία μωρέ ;


Την κατρακύλα των τιμών των αγροτικών προϊόντων, την αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι έλληνες αγρότες.
Στην Κορινθία όμως παρατηρούνται "περίεργες" καθυστερήσεις" ή "τιμωρίες" σε πολλές κατηγορίες παραγωγών. Αντί λοιπόν όλες οι υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες να παρέχουν την όποια οικονομική στήριξη, στους αγρότες, να μειώσουν τον βραχνά της γραφειοκρατίας και επιταχύνοντας τις κάθε είδους πληρωμές, επιδοτήσεις και ενισχύσεις, ουσιαστικά σφίγγουν τον βρόγχο της οικονομικής εξαθλίωσης που ολοένα και μεγαλώνει στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα, είμαστε δέκτες παραπόνων για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πληρωμές των βιοκαλλιεργητών. Μόλις πριν από μερικούς μήνες πληρώθηκαν κορίνθιοι βιοκαλλιεργητές για το ...2006 (!!), όταν αντίστοιχες Νομαρχίες πληρώνουν τώρα το...2008.

Σήμερα ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βλ. φωτο)(http://www.opekepe.gr/html/nea/analyticalnews.asp?id=1245849617) την πληρωμή 30 χιλιάδων παραγωγών σε όλη την χώρα από εκκρεμότητες (;;) του καθεστώτος της ενιαίας ενίσχυσης του 2008. Ας μας λύσει κάποιος την απορία, πώς η Κορινθία, βρίσκεται στην τρίτη θέση των καθυστερούμενων ποσών (2,6 εκατ €).
Γίνανε περισσότεροι έλεγχοι στην Κορινθία;
Οι παρανομούντες παραγωγοί στην Κορινθία είναι περισσότεροι από άλλους Νομούς;
ή
Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας τρέχουν με ρυθμούς χελώνας;

Αναμένουμε απάντηση γιατί απλά κάποιοι είναι υποχρεωμένοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΟ για την οικονομική ζημία που υφίστανται οι κορίνθιοι αγρότες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: