22 Ιουνίου 2009

Ρίκο ρίκο ρίκοκο....


Διαβάσαμε στον Diogenis (http://diogenis-press.blogspot.com/2009/06/blog-post_9485.html), την ερώτηση που υπέβαλε ο κ. Μπεγλίτης προς τον υπουργό Γεωργίας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των βερίκοκων.

Μία από τα ίδια. Ο τοπικός βουλευτής βγάζει την υποχρέωση έναντι του Νομού του, με μια απλή ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό. So what, που λεν και στο χωριό μου.

Η κατάσταση στα βερίκοκα διαφαινόταν μήνες πριν. Όταν τα γνωστά "παπαγαλάκια" (ούτε πράσινα ούτε μπλέ, αλλά κατάμαυρα !!) "προέβλεπαν" τις χαμηλές τιμές, παρά την μικρή παραγωγή, με την μόνιμη πλέον αιτιολογία της οικονομικής κρίσης, κανείς δεν πήρε τα μέτρα του. Όταν ο παραγωγός παίρνει 30 - 40 λεπτά το κιλό και στα 500 μέτρα στο σουπερμάρκετ έχει τουλάχιστον 2 ευρώ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το ίδιο προβλέπω και στην σουλτανίνα. Ήδη κάποιοι μιλούν για 60 με 70 λεπτά ανά κιλό τα εξαγώγιμα !!!!!

Ας φροντίσουν λοιπόν οι κ.κ. βουλευτές, να μην ξεπερνούν τους σκοπέλους με απλές ερωτήσεις στην Βουλή, αλλά να προωθήσουν το ξεβρόμισμα των συνεταιριστικών οργανώσεων και να στηρίξουν, διακριτικά βέβαια, την αλλαγή νοοτροπίας που τις διέπουν.

Το καταλληλότερο φρένο στην κατρακύλα των αγροτικών τιμών είναι οι υγιείς και σύγχρονες συνεταιριστικές οργανώσεις. Όχι αυτές που αποτελούν μια απλή δεξαμενή ψηφοφόρων και μηχανισμός στήριξης ανίκανων προσώπων και εργαζομένων.

Γιατί από δω και μπρος κ. Μπεγλίτη και κ.κ. υπόλοιποι βουλευτές της Κορινθίας, αυτό θα βλέπετε σε κάθε εκλογική διαδικασία :

Δεν υπάρχουν σχόλια: