7 Φεβρουαρίου 2011

Από πότε κ. Μανωλάκη η σουλτανίνα είναι ... συμπύκνωμα νερού ;

Παρακολουθώντας την ζωντανή μετάδοση της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Αγροτική Ανάπτυξη μέσω του διαδικτύου και με βασικούς εισηγητές τους κκ. Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και κ. Σκανδαλίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ακούσαμε την εκπληκτική εξίσωση του βουλευτή Κορινθίας κ. Μανωλάκη. 
Ότι δηλαδή η Σουλτανίνα ισοδυναμεί με συμπύκνωμα νερού !!!

Σουλτανίνα = Συμπύκνωμα Η20

Α,ρε Αινστάιν, ούτε εσύ δεν μπόρεσες να συλλάβεις αυτή την "μαγική" εξίσωση......

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Στην προσπάθεια του ο κ. Άγγελος Μανωλάκης, να αναδείξει το υδατικό πρόβλημα της Κορινθίας και γενικότερα της Ελλάδος, ονόμασε την σουλτανίνα ως... συμπύκνωμα νερού !!!
Δηλαδή δεν υπάρχουν σταφυλοσάκχαρα, άλατα, ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, φωσφόρος, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, ιώδιο, νάτριο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, χαλκός, αργίλιο, σίδηρο). Ούτε πολύτιμα συστατικά των σταφυλιών αποτελούν οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα φλαβονοειδή, αλλά και οι βιταμίνες Β και Γ. 
Τα σταφύλια, όπως παραδέχονται όλες οι ανάλογες παγκόσμιες ιατρικές μελέτες, είναι απαραίτητα για μια υγιεινή ισορροπημμένη διατροφή από τις μικρές ηλικίες ως τα βαθιά γεράματα. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τα δευτερεύοντα προιόντα των αμπελώνων, όπως χυμός, κρασί, μούστος, αποστάγματα, αμπελόφυλλα, ακόμα και τα κουκούτσια (όπου υπάρχουν). 

Αγαπητέ κ. Μανωλάκη, είναι γνωστό ακόμη και σε παιδάκια του Δημοτικού σχολείου, ότι το σύνολο των φρούτων και λαχανικών, περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού. Η αξία όμως των συγκεκριμένων τροφίμων δεν εξαρτάται από το ποσοστό του νερού που περιέχουν αλλά από τα θρεπτικά συστατικά τους, από τον τρόπο παραγωγής τους και από την σύνδεση τους με την τοπική ιστορία και τις τοπικές παραδόσεις.


Τα σταφύλια πράγματι, περιέχουν περίπου 80% νερό. Εάν σε κάποιους φαίνεται υπερβολική ποσότητα, ας λάβουν υπόψη ότι τα πεπόνια περιέχουν 90%, τα καρπούζια 94%, ενώ ακόμη και τα μήλα περιέχουν 84% νερό !!! Φυσικά και δεν έχει διανοηθεί κανείς βουλευτής Μαγνησίας να εξισώσει τα μήλα με .. συμπύκνωμα νερού !!!


Εν κατακλείδι κ. Μανωλάκη, όταν μιλάτε δημόσια εσείς και οποιοσδήποτε βουλευτής Κορινθίας, ιδίως για τα μείζον αγροτικά προιόντα της Κορινθίας, θα πρέπει να είστε αφενός ενήμερος, αφετέρου δε πολύ προσεκτικός στην φρασεολογία σας. Να' στε σίγουρος ότι πολλοί "καλοθελητές" θα ήθελαν να μειώσουν την αξία των σταφυλιών και ιδίως της σουλτανίνας. Ιδίως όταν αυτές οι "μειωτικές" φράσεις προέρχονται εκ των έσω......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τον "συμπυκνώσατε".
Αλλά σε ποιά σουλτανίνα αναφέρεστε? Αυτή που πουλάνε οι Τούρκοι? Γιατί εμείς, όπως ξέρω, εδώ και 15 χρόνια πουλάμε "Thomson" όπως αποφάσισαν οι υπουργο-ραντεβουδάκηδες αγροτοφωστήρες συνδικαλιστές και συνδαιτημόνεςτου κ. Μανωλάκη, δηλαδή "white seedless" όπως γράφουν οι ταμπέλες στα αγγλικά super-markets....
Επίσης, ας ληφθεί υπόψιν οτι "συμπύκνωμα νερού" είναι και το μπετόν, που ενδιαφέρει τον κ. Μανωλάκη ως υδατικό πρόβλημα (και ...προοπτική!) υπό την μορφή του Αισώπειου φράγματος!
Από το Thomson στο τσιμέντο...
Συμπυκνώματα!