11 Απριλίου 2011

Αξιέπαινη προβολή ελαιολάδου Καλαμάτας - Στην Κορινθία είμαστε ακόμη σε χειμερία νάρκη ;

Έχετε αναρωτηθεί από που προέρχεται το ελαιόλαδο που καταναλώνεται και ποιος το παράγει ;

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αφενός, μέσω ενός ποιοτικού φιλμ, αφετέρου δε, μέσω της εφαρμογής e-farmer.

Το βίντεο είναι γυρισμένο από τον γνωστό κινηματογραφιστή Τάκη Ζερβουλάκο (δ/ντής φωτογραφίας σε ταινίες όπως "Ρεμπέτικο, Το κορίτσι της Μάνης, Πολίτικη κουζίνα, κ.άλ.). Οι πρωταγωνιστές του βίντεο είναι πραγματικοί ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας και εργαζόμενοι της ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Μοναδική παραφωνία, αποτελεί ίσως η υπερβολική προβολή του προσώπου του προέδρου της ΕΑΣ κ. Κοζομπόλη. Δυστυχώς αυτή η πρακτική ακολουθείται στη χώρα μας.......

Μιλώντας ρεαλιστικά, η προσπάθεια προβολής του ελαιολάδου και γενικότερα της Μεσσηνίας και των προιόντων της, από μόνη της δεν θα φέρει την προσδοκούμενη υπεραξία στις τιμές που θα απολαμβάνουν οι παραγωγοί της. Χρειάζονται συμπληρωματικές κινήσεις, συνεχής αγώνας, πέρα από κόμματα, συντεχνίες και ανόητους τοπικισμούς. Το μέλλον θα δείξει .....
Δεν μπορούμε όμως να μην επιβραβεύουμε τις όποιες ποιοτικές προσπάθειες γίνονται για την ανάδειξη των αγροτικών μας προιόντων. Όταν μάλιστα η προσπάθεια αυτή ξεκινά από μία Συνεταιριστική οργάνωση , η επιβράβευση είναι διπλή.

Ακολουθεί το βίτεο κλίπ :

Δεν υπάρχουν σχόλια: