9 Μαΐου 2011

Είστε πολύ οφσάιντ κ. Τατούλη .....

Εάν το γκολ του Λυμπερόπουλου στον πρόσφατο Τελικό Κυπέλλου ήταν οφσάιντ, τότε η προσπάθεια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Τατούλη, να αναδείξει τα πελοποννησιακά (;) προιόντα, καταρχήν μέσω των σούπερ μάρκετ (!!) αποτελεί τον ορισμό του οφσάιντ.......συνοδευόμενου μάλιστα και με κόκκινη κάρτα, λόγω ....... "ακατανόητης" συμπεριφοράς.
Διαβάστε πρώτα το δελτίο τύπου του γραφείου του κ. Τατούλη, εδώ.

Καταλάβατε τίποτα;
Κίνημα λέει Πελοποννησίων καταναλωτών, πελοποννησιακών προιόντων...... Ώστε αυτό ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα προιόντα μας ; Ρε γαμώτο, πως και δεν το πήραμε χαμπάρι τόσο καιρό;
Δηλαδή εάν οι Πελοποννήσιοι (εκτός Ηλείων και Αχαιών;) αρχίσουν και τρώνε πιο πολλά πελοποννησιακά προιόντα, λύσαμε το πρόβλημά μας....... Τρέμε Αινστάιν !!! Έρχεται ο Τατούλης.....

Λοιπόν η "Αγριάδα" προτείνει, να πείσουμε τις μανάδες ή τις γυναίκες μας, από δω και πέρα, να ρίχνουν δυο κανάτες λάδι στην σαλάτα και να τρώμε κάθε μέρα πατάτες Τριπόλεως (πρωί-μεσημέρι- βράδυ) συνοδευόμενες πάντα από 1,5 κιλό ελιές Καλαμάτας φυσικά. Για πρωινό απαραίτητα κάθε μέρα 100 γραμ. μέλι Βυτίνας ενώ το χειμώνα θα στύβουμε καθημερινώς μια τσάντα Αργίτικα πορτοκάλια και το καλοκαίρι την ίδια ποσότητα πορτοκάλια Λακωνίας.... Το καλοκαίρι βέβαια έως το φθινόπωρο θα τρώμε υποχρεωτικά και ένα τελάρο Σταφύλια Κορινθίας. Όλα αυτά θα συνοδεύονται με εμφιαλωμένα νερά της Πελοποννήσου (μόνο) και Αγιωργήτικο Νεμέας.

Από κει και πέρα είναι θέμα χρόνου να απορροφηθούν σχεδόν όλες οι ποσότητες των παραγόμενων αγροτικών προιόντων της Πελοποννήσου ............ Αλλά ποιός θα μας λέει οτι τρώμε ΠΡΑΓΜΑΤΙ Πελοποννησιακά προϊόντα και όχι εισαγόμενα μεταβαπτισμένα, μεταλλαγμένα κ.λπ ;
Κάτι τέτοιες παπάρες λέγανε κάποτε στη Νομαρχία Κορινθίας (βγάλανε και ψήφισμα για...... "μεταλλαγμένα free" Κορινθία, κάνανε και ημερίδα και εκτονώθηκαν και οι οικολογούντες..... Κομπλέ!) αλλά πότε έγινε ο παραμικρός έλεγχος ;

Μήπως μία αρχή, θα ήταν η ενεργοποίηση όλων όσων εμπλέκονται με την εστίαση και με τον τουριστικό τομέα στην Πελοπόννησο. Να υπάρξουν πιστοποιημένα "φαγάδικα" κάθε είδους, τα οποία να σερβίρουν πελοποννησιακά προιόντα και εδέσματα. Να "συνδεθεί" επιτέλους ο τουριστικός κλάδος με την ντόπια αγροτική παραγωγή. Κι όταν μιλάμε για αγροτική παραγωγή εννοούμε και τους παραγωγούς.
Ποτέ δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε, γιατί π.χ. δεν μπορεί να ενταχθεί (ακόμα και σαν προαιρετική επιλογή), η δυνατότητα κάποιου επισκέπτη της Πελοποννήσου (έλληνα ή αλλοδαπού), να επισκεφτεί οργανωμένα ένα αγρόκτημα, να δει από κοντά μία αγροτική δραστηριότητα (π.χ. αλώνια), αντί ενός "μονότονου" και πεπαλαιωμένου τουριστικού πακέτου με τις επισκέψεις μόνο σε κλασικά μνημεία, κ.άλ. Τα άπειρα και άκρως πετυχημένα παραδείγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας κυρίως θα έπρεπε από χρόνια να ενεργοποιήσουν τα μιμητικά μας αντανακλαστικά.
Αυτού του είδους οι συνεργασίες βέβαια, "καλλιεργούνται" συνεχώς και ενίοτε ενισχύονται. Δεν τελειώνουν όλα σε μια-δυο συναντήσεις.

Επειδή τα χρόνια πέρασαν και από μακακίες χορτάσαμε, θα συνιστούσαμε (με όλο το σεβασμό) στην νέα Περιφέρεια Πελοποννήσου να σταματήσει τις κωμικοτραγικές συναντήσεις με σχετικούς και άσχετους φορείς, έτσι για να τα λέμε και για να έχουμε τις ΄"αυτοδιοικητικές" μας συνειδήσεις ήσυχες.

Ας στρώσει τα .... οπίσθιά της και να κάνει αυτά που έταξε και οφείλει να πράξει : ΕΡΓΟ. Το οποίο, απλά και πρακτικά σημαίνει όραμα, σχέδιο, οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση. Εάν κάτι από τα προαναφερόμενα, σας ταιριάζουν στην έως τώρα διαδρομή της κεφαλής της Περιφέρειας Πελοπ/σου, εμείς στην Αγριάδα θα ..... σταματήσουμε να κυκλοφορούμε με κουκούλα (;) και θα αποκαλύψουμε τις ταυτότητές μας......

Υ.Γ:  Μια ακόμη ερωτησούλα κ. Περιφερειάρχα. Ως γνωστόν τα "καλά" ράφια στα σούπερ μάρκετ, κοστίζουν. Αυτό το κόστος ποιος θα το πληρώσει ; Ή θα εξαφανισθεί δια μαγείας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: