3 Μαΐου 2011

Ποιός καθορίζει τον "επαγγελματία" και "ενεργό αγρότη ;

Τον Γενάρη του 2010, με αφορμή κάποιες λαθεμένες (κατά την Αγριάδα) θέσεις του Κ.Κ.Ε. σχετικά με το μητρώο αγροτών, γράφαμε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους πραγματικούς (ή ενεργούς) αγρότες, από τους ετεροαπασχολούμενους, για στοιχειώδης λόγους προάσπισης των επαγγελματικών συμφερόντων μιας ολόκληρης επαγγελματικής τάξης.

Δεν εννοείται η Ελλάδα, να ακολουθεί το "βρετανικό" μοντέλο, στο οποίο μέχρι και η βασιλική οικογένεια, καρπώνεται εκαντοτάδες χιλιάδες ευρώ μέσω των κοινοτικών γεωργικών επιδοτήσεων. Δεν εννοείται να μην ακολουθούμε παραδείγματα κρατών-μελών της Ε.Ε. που αποδίδουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις σε αυτούς που πρέπει. Στην δική μας περίπτωση, μιλάμε για τους επαγγελματίες αγρότες και σε κανέναν άλλο.

Το επάγγελμα του αγρότη, είναι το μοναδικό που διαχρονικά και μόνιμα είναι ανοικτό σε όλους. Ίσως είναι το μοναδικό επάγγελμα, που έχει "χαρίσει" δεκαετίες τώρα, σε χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες μας, πακτωλό χρημάτων, είτε μέσω επιδοτήσεων, είτε μέσω αποζημιώσεων, είτε μέσω ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών ελέω ΟΓΑ.
Παράνομα όχι. Νομότυπα και σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Όχι λόγω κοινοτικών ή σιωνιστικών ή εξωγήινων παρεμβάσεων και εντολών.

Εν τέλει, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το αγροτικό επαγγελματικό μητρώο, όπου θεωρείται αγρότης όποιος έχει αγροτικό εισόδημα, έως και ...... 30% του συνολικού τους εισοδήματος !!!!

Σε πανελλαδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα μέσα του Απρίλη, με θέμα : "Ο ελαιοκομικός τομέας: Ατενίζοντας το 2020", μίλησε και ένας από τους διευθυντές της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο κ. Αναστάσιος Χανιώτης. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα που είπε, σχετικά με την συνέχιση της ΚΑΠ και της επιδοματικής πολιτικής της, προφανώς με άλλα χαρακτηριστικά και δεδομένα., απάντησε και στο ποιος θα καθορίσει τον ορισμό του "ενεργού" αγρότη. Κάτι που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, γιατί μάλλον όσοι θα είναι "ενεργοί" αγρότες, θα δικαιούνται επιδοτήσεις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Ξεκαθάρισε ο κ. Χανιώτης ότι " ...... εξαρτάται από κάθε κράτος - μέλος (βλέπε ελληνική κυβέρνηση) να ορίσει ποιοι θα είναι ενεργοί αγρότες, καλώς ή κακώς........ " .

Όπερ σημαίνει ότι το ποιος θα δικαιούται κοινοτική επιδότηση μετά το 2013 (ίσως ως το 2020) θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση . Τελεία και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: