12 Ιουνίου 2009

Rally Acropolis και Κορινθία


Γεγονός είναι ότι η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις, στο Λουτράκι και με αρκετές ειδικές διαδρομές εντός της Κορινθίας, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να προβληθεί όχι μόνο το Λουτράκι αλλά ολόκληρη η Κορινθία.

Το ζητούμενο απ' εδώ και πέρα δεν είναι μόνο η αποτίμηση του φετινού Ράλι σε σχέση με το Λουτράκι και την Κορινθία, αλλά κυρίως να δούμε το πως του χρόνου ή σε δύο χρόνια θα επανέλθει το Ακρόπολις στην περιοχή μας. Και μετά το πως θα μπορέσουμε προσελκύοντας περισσότερους θεατές να εκμεταλλευτεί η περιοχή μας την διοργάνωση, προωθώντας τα ατού της. Ποια είναι αυτά; Η γεωμορφολογία της, τα προϊόντα της γης της και κυρίως η ιστορική διαδρομή της Κορινθίας μέσα στους αιώνες.

Μα θα μου πείτε, τι σχέση έχουν τα αγροτικά προϊόντα της Κορινθίας και όχι μόνο, με τον ελληνικό "σταθμό" του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Μπορεί τίποτα, αλλά μπορεί και αρκετά.

Πολύ θα ήθελα να δω, για παράδειγμα, στον χώρο του Service Park (βλέπε φωτο), εκεί δηλαδή που εδρεύουν οι ομάδες, τα αυτοκίνητα, τα πληρώματα, οι δημοσιογράφοι και που αρκετός κόσμος το επισκέπτεται, μαζί με τους υπόλοιπους χορηγούς κάποιο περίπτερο για την Κορινθία. Διανέμοντας κατάλληλο ενημερωτικό υλικό και γιατί όχι, με πωλητήριο προωθητικών ειδών για την Κορινθία.

Πολύ θα ήθελα να δώ, εκεί στον χώρο του Service Park, αντί ή μαζί με τα σουβλάκια και τα κάθε ειδών αναψυκτικά, να διατίθεντο φρέσκοι χυμοί από Κορινθιακά ή Αργολικά πορτοκάλια, φρέσκα βερύκοκα, σαλάτες από φρέσκα λαχανικά της περιοχής, κρασάκι Νεμέας.....

Πολύ θα ήθελα να δω, την τοπική μας αυτοδιοίκηση κάθε βαθμού και όλου του Νομού, το Επιμελητήριο, τις Αγροτικές Ενώσεις , αντί να σπαταλούν χρήματα σε δεκάδες ανούσιες εκδηλώσεις, να είναι αυτοί οι χορηγοί της διοργάνωσης ή να πραγματοποιούν διαγωνισμούς σε ξένα έντυπα με έπαθλα 3ήμερα ή 4ήμερα διαμονής στην Κορινθία ή απλά να δώσουν σε όλους τους διαπιστευμένους ξένους της διοργάνωσης από οδηγούς και μηχανικούς μέχρι δημοσιογράφους, ένα φακελάκι π.χ. με.....σταφίδα.....ραζακιά και κορινθιακή , συνοδευόμενο με ενημερωτικό υλικό. Το ίδιο με το Αγιωργήτικο....... κ.ο.κ.

Τέλος πολύ θα ήθελα να δω, αντί για μπουζουκοσυναυλίες, κάτι πιο ποιοτικό και με μεγαλύτερη εμβέλεια. Ούτως ή άλλως τα λεφτά τα δίνουμε.

Ουτοπία ή σε απλά ελληνικά..μαλακίες. Δεν ξέρω, ίσως.
Αυτό που ξέρω είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται ποιός θα σηκώσει την σημαία της εκκίνησης (Γκιώνης, Ταγαράς, Κόλλιας, Κόρκα, κ.άλ)
Αυτό που ξέρω είναι ότι για χρόνια, όσο διαρκούσε το Γερμανικό Ράλι, οι διοργανωτές φρόντιζαν τα αυτοκίνητα να περνούν μέσα στους υπέροχους αμπελώνες. Και η εικόνα αυτή να μεταδίδεται παγκοσμίως...

4 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αντιθέτως αγαπητέ, συμφωνώ ΑΠΌΛΥΤΑ με το αρθρο σας.

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλές οι προτάσεις σας

Ανώνυμος είπε...

Μα που ζείς αγαπητέ,
αυτά τα πράγματα που ζητάς είναι πολύ δύσκολα για τους τοπικούς μας άρχοντες.
Το μόνο που τους απασχολεί είναι οι άδειες για την λαϊκή, αιώνια δημοτικά έργα, άντε και κανά δανειάκη, άντε και να πάρουμε την γαλάζια σημαία - στόπ ως εδώ.

Τα άλλα είναι δύσκολα....

(συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου....)

Agriada είπε...

Προς Ανώνυμος

Έχεις δίκιο. Τώρα που μου θύμησες τις γαλάζιες σημαίες, αναρωτιέμαι οι ακτές της Ισπανίας κατακλύζονται από εκατομμύρια τουρίστες ετησίως,λόγω των ...γαλάζιων σημαιών τους ή για άλλους λόγους;
Λέμε τώρα;