8 Νοεμβρίου 2009

Τι θέλει να μας πει η belle Katerina ;



Το ανωτέρω βίντεο είναι από την σύσκεψη των αγροτικών φορέων της Φθιώτιδας, με την νέα Υπουργό Γεωργίας κ. Μπατζελή, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Οκτωβρίου. Η επίσκεψη στην εκλογική της περιφέρεια, ήταν η πρώτη της εξόρμηση στην επαρχία.
Δύο πράγματα μας έκαναν εντύπωση. Αρνητική μάλιστα. Το μέλλον θα δείξει εάν, αυτά αποτελούν "πταίσματα" ή πρόωρα σημάδια συγκάλυψης, άφεσης αμαρτιών και προσπάθεια φίμωσης των "αδέσμευτων" και "ανένταχτων" απόψεων.

Πρώτον, αναφερόμενη στο ΟΣΔΕ, τονίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά αποφεύγει να αναφέρει γιατί φτάσαμε στο 2010 και ακόμη δεν διαθέτουμε αξιόπιστο ΟΣΔΕ.

Δεύτερον, ακούστε τι λέει η κ. Μπατζελή στο 3:29 λεπτό του βίντεο. "..... όμως θα ήθελα μια πολύ μεγάλη χάρη... ας κρατήσουμε όλοι τις αντοχές μας, μέχρι εκεί που φθάνει ο ρόλος ο θεσμικός ή μη θεσμικός. Μην θέλουμε να κάνουμε τις υπερβάσεις, διότι ο καθένας μας, τα ίδια λέμε, τα λέμε με άλλα πρόσωπα, θα πρέπει..... δεν νομίζω ότι ούτε εδώ η ΕΑΣ είπε κάτι διαφορετικό, ούτε εσύ είπες κάτι διαφορετικό...... ότι να υπάρχουν πάρα πολλά πρόσωπα που διεκδικούν λύσεις στο αγροτικό ζήτημα είναι εξαιρετικό φαινόμενο και μακάρι να το συνεχίσουμε. Όμως ας ενώσουμε τις φωνές μας και μην χρησιμοποιηθούν ως βάση ή ώς εφαλτήριο διαφωνιών..."

Δικαίως απορούμε και αναρωτιόμαστε:

Όλοι στην Κορινθία, αλλά και σε ολόκληρη την αγροτική Ελλάδα, τα ίδια λέμε; Ακόμα και όταν φαινομενικά λέμε τα ίδια, έχουμε την ίδια λογική, τα ίδια συμφέροντα;
Η γοητεία στην πολιτική βοηθάει, αλλά δεν επιλύει προβλήματα, belle Katerina........

Το απόσπασμα του βίντεο το "δανειστήκαμε" από το 4epohes.

Δεν υπάρχουν σχόλια: