26 Νοεμβρίου 2009

Χρόνια πολλά κυρία Υπουργέ. Αλήθεια τι ήπιατε χθες;


Σαν άνθρωποι ευχόμαστε Χρόνια Πολλά -έστω και ετεροχρονισμένα - στην νέα Υπουργό Γεωργίας κ. Κατερίνα Μπατζελή, λόγω της ονομαστικής της εορτής.
Σαν αγρότες όμως, εντύπωση μας έκανε το πρώτο ουσιαστικό ξεδίπλωμα της αγροτικής πολιτικής της, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Μιλώντας λοιπόν στους πρώην εργοδότες της, ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη αλλαγή στο Υπουργείο. Το όνομα του "μαγαζιού" μετατρέπεται από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ...........Υπουργείο Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης...............(άνευ σχολίου).

Ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα σε χρηματοδοτήσεις θα έχει η παραγωγή και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων διατροφής. Άρα αποκλείονται προίόντα ζωοτροφικά και μη εδώδιμα (καπνός, κ.άλ.). Εδώ τίθεται βέβαια το ερώτημα, εάν θα υπάρξουν στο μέλλον ελληνικές ζωοτροφές, με δεδομένο, την έως τώρα ελληνική αντίσταση στην καλλιέργεια και διάδοση μεταλλαγμένων καλλιεργειών.

Στα θετικά της ομιλίας της, η δήλωση ότι θα αποδεσμεύσει τα ποσά που αντί της "ρημάδας" αγροτικής ανάπτυξης, πήγαιναν μέσω των περίφημων ΟΠΑΑΧ, σε δημοτικά κυρίως έργα (βλέπε τσιμέντο, άσφαλτο και δρόμοι της κακής συμφοράς).

Αναφερόμενη στα Σχέδια Βελτίωσης ( που έχουμε ξεχάσει πλέον τι σημαίνουν) ανέφερε ότι δεν θα προωθήσει επενδύσεις σε τρακτέρ και μηχανήματα, αλλά σε ......... αρδευτικά συστήματα (!!) και σε ........ εναλλακτικές μορφές ενέργειας (!!!!). Μη μπορώντας να αντισταθούμε στον πειρασμό, ρωτάμε και τοποθετούμαστε, απλά και αγροτικά, βασιζόμενοι στις μικρές μας εμπειρίες:

  • από πότε και πού, έχουν παραμεριστεί οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και μηχανολογικό εξοπλισμό,;
  • μήπως κάποιος ή κάποια πρέπει να πληροφορήσει την belle Katerina, ότι σχεδόν η πλειοψηφία των παρελκόμενων μηχανημάτων, που είναι άκρως απαραίτητα στον αγρότη, χρειάζονται ένα τρακτεράκι για να λειτουργήσουν;
  • το κόστος των προαναφερόμενων "υποστηρικτικών εργαλείων" είναι απαγορευτικό για μονομερή επένδυση και αυτοχρηματοδότηση από τους ίδιους τους αγρότες.
  • το ότι υπάρχουν κάποιοι ¨κομπλεξικοί¨συνάδελφοι, οι οποίοι αντί για ρεαλιστικές και λειτουργικές επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, προτιμούν βλακωδώς, περισσότερη ιπποδύναμη και αχρείαστα "αξεσουάρ", προς ενίσχυση του προβληματικού τους λίμπιντου, δεν αιτιολογεί την μη συγχρηματοδότηση των μηχανημάτων.
  • άραγε, για ποια αρδευτικά συστήματα μιλά η Υπουργός; Αυτά που δεν θα είναι αναγκαία, γιατί απλά δεν θα έχουμε νερό.....; Ή μήπως υστερούμε τεχνολογικά σε αυτόν τον τομέα και δεν το ξέρουμε; Βρείτε πρώτα τις παράνομες γεωτρήσεις, φτιάξτε επιτέλους πολιτική υδάτινων πόρων και εδώ είμαστε εμείς......
  • μίλησε για επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Δηλαδή τι; Θα ξηλώσουμε τα δέντρα μας, τους αμπελώνες μας, για να "σπείρουμε " ηλιοσυλλέκτες και ανεμογεννήτριες; Με ποια νομοθεσία κυρία Μπατζελή; Εδώ ολόκληροι φορείς, εταιρείες και Δήμοι, δεν μπορούν να στήσουν στην κορυφή ενός κατσάβραχου μια ανεμογεννήτρια, γιατί του φίλου και συνάδελφου Μήτσου, η κατσίκα , "λέει" δεν θα μπορεί να ......... αφοδεύσει....!!!! Μήπως τελικά είναι ένα ωραίο εναλλακτικό χρηματοδοτικό μέτρο για τους μή κατά επάγγελμα αγρότες; Σαν το Leader και τον αγροτουρισμό;
  • και τέλος αποκάλυψε ότι οι χριστουγεννιάτικες επιδοτήσεις, που θα πληρωθούν μάλλον τον Γενάρη και βλέπουμε, θα δοθούν στους Νομούς ή καλύτερα στις Ενώσεις που έχουν συμπληρώσει το 100% της ψηφιοποίησης !!!! Τρέμε Κορινθία και Κορίνθιε αγρότη. Τι θα γίνει τελικά βρε Πρόεδροι; Θα μας πείτε ΤΩΡΑ δημόσια σε τι ποσοστό είναι η κάθε Ένωση Συνεταιρισμών, για να υπολογίσουμε τα ....... χρέη μας;
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν κυρία Υπουργέ.
Με το συμπάθιο, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ανακαλύψετε επιχειρήματα, για την μείωση κονδυλίων στον αγροτικό τομέα, πείτε το κατευθείαν: Χρήματα Γιοκ.
Χρόνια Πολλά Συντρόφισσα Κατερίνα.........




Κυρία Μπατζελή, μπορεί να επιδοτηθεί αυτό το τρακτέρ; Είναι υβριδικό και 100% ανακυκλώσιμο !!!!





...έχω καταπληκτική θέα προς το κτήμα.... του γείτονα.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: