23 Νοεμβρίου 2009

Τελικά Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.... είναι και η Κρήτη

Είναι απορίας άξιον, πως, στην Κρήτη έχουν ξεπεράσει το 90% της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων και , πως, κατά δήλωση του υφυπουργού Γεωργίας κ. Καρχιμάκη, θα τους δοθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στα αμπέλια, το πολύ ως τον Γενάρη.

Κατά την γνώμη μας, κάτι βρωμάει, στην υπόθεση της ψηφιοποίησης, όταν οι ίδιοι μιλούσαν για μεγάλο φόρτο εργασίας πρίν να ξεκινήσει η διαδικασία. Μάλιστα προέβλεπαν την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης μετά από ενάμιση χρόνο τουλάχιστον. Πριν την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτ. Συνεταιρισμών Ηρακλείου, κ. Γαβαλάς, είχε δηλώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και στην δική του την Ενωση θα δηλώνονται όλα τα αγροτεμάχια και όχι μόνο οι επιλέξιμες περιοχές.......... Να επισημάνουμε επίσης ότι μιλάμε για μεγάλους νομούς με έντονο το φαινόμενο του μικρού κλήρου.Και ξάφνου, βρίσκονται και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης στις πρώτες θέσεις των νομών και σχεδόν έχουν τελειώσει την ψηφιακή καταγραφή των αγροτεμαχίων, βάσει της οποίας θα δοθούν και οι φετινές επιδοτήσεις.

Επίσης, εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Καρχιμάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Σκουλά, δήλωσε ότι το πολύ ως τον Γενάρη θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις πρόσφατες ζημιές στα αμπελοειδή. Όταν την ίδια περίοδο, εδώ στην Κορινθία, οι καταγραφές από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.
Αλήθεια οι καταγραφές στην Κρήτη γίνονται στα αμπελοχώραφα ή στα ..... καφενεία με ρακί;

Τελικά η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει περισσότερο το μεγάλο μας νησί και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη των αποζημιώσεων ή απλά έχουν τους τρόπους να ...... "πείθουν" τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανισμούς, προς όφελος τους;

Επί τη ευκαιρία, πολύ θα θέλαμε να ξέραμε τα ποσοστά των ψηφιοποιημένων αγροτεμαχίων ανά Ένωση ή για ολόκληρη την Κορινθία...... Οι λαλίστατοι πρόεδροι των ΕΑΣ θα μας διαφωτίσουν άραγε...... ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: