1 Απριλίου 2010

Ζεμενοιάδα - Ραψωδία Θ' (απάντηση κ. Γκίνη)


Μετά την ανάρτηση μας του άρθρου της κ. Γεωργοπούλου στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο "Aγρότες πούλησαν την «κατεστραμμένη» παραγωγή σταφίδας", λάβαμε επιστολή-απάντηση του συναδέλφου κ. Γκίνη από τον Ζεμενό. Επειδή ο κ. Γκίνης μαζί με άλλους παραγωγούς και συγχωριανούς του, ήσαν αυτοί που μίλησαν και κατάγγειλαν δημοσίως, τα "περίεργα" που συνέβαιναν στο χωριό τους, σε σχέση με τις αποζημιώσεις που έδινε ο ΕΛΓΑ, θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάρτηση της απάντησης του.
Τον ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση του.


Αγαπητή Αγριάδα,

Ως ζιζάνιο που είσαι, κάνεις άψογα τη … δουλειά σου και σου αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό.
Μια πρώτη τοποθέτηση στο θέμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή την 28/03/2010 από τη «δημοσιογράφο» κυρία Τάνια Γεωργιοπούλου σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στο Ζεμενό, και που το αναπαρήγαγαν πολλά blog ανά την Ελλάδα.

Η κυρία Γεωργιοπούλου αλλά και κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να δημοσιεύει όποιο ρεπορτάζ θέλει και μπορεί να «πουλήσει». Αυτό που οφείλει να κάνει κάθε ένας που θέλει να ονομάζετε δημοσιογράφος η ρεπόρτερ, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, είναι να διασταυρώνει τις πληροφορίες που τίθενται στη διάθεσή του για την ακρίβειά τους και κατόπιν να τις δημοσιεύει.
Από το άρθρο προκύπτει πως η πληροφόρηση της κ. Γεωργιοπούλου είναι «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ», δηλαδή μέσα από τον Οργανισμό.
Αναφέρει στο ρεπορτάζ πως: «σύμφωνα με στέλεχος του ΕΛΓΑ, ερωτήματα γεννάει η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να πραγματοποιήσει εκ νέου έρευνα για το θέμα, κάτι που είναι εκτός της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται»!!!
Να δεις για μας τους Ζεμενίτες αγρότες τι ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ μεγάλα ερωτήματα υπάρχουν, εδώ και 16 μήνες, από την μέρα που έγινε γνωστό το σκάνδαλο, ΓΙΑΤΙ ο καλός μας οργανισμός ο ΕΛΓΑ, δεν έχει οδηγήσει ΑΚΟΜΑ(!!!) το θέμα στη δικαιοσύνη. Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας «Ο φόβος φυλάει τα έρημα»;

Δεν θα μπω στη διαδικασία του να αντικρούσω τους …Φαιδρούς ισχυρισμούς της συντάκτριας του άρθρου η του πληροφοριοδότη της στελέχους του ΕΛΓΑ πως:
«Ο λόγος μάλιστα που οι τρεις κατήγγειλαν τους υπόλοιπους ήταν όπως φάνηκε πως θεώρησαν ότι έλαβαν μικρότερη αποζημίωση από τους άλλους!», αλλά θα καλέσω δημόσια την κυρία Τάνια Γεωργιοπούλου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ζεμενό και να κάνει επιτόπιο ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, πράγμα που όφειλε να κάνει πριν τη δημοσίευση. Δεν πειράζει όμως, ποτέ δεν είναι αργά. Να σημειώσω πως προσπάθησα επανειλημμένος να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί της μέσω της εφημερίδας Καθημερινή, αλλά αυτό κατέστη αδύνατο, μιας και συνεργάτης της μου είπε πως θα μπορέσω να της μιλήσω μετά την Ανάσταση.

Όσο για τα ΣΤΕΛΕΧΗ του ΕΛΓΑ που τους γεννούνται ερωτήματα για την ενέργεια της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρίας Μπατζελή, να συγκροτήσει τριμελή Ομάδα Εργασίας, μετά την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, μιας και όπως αναφέρει στην απάντησή της η κ. Υπουργός «το όλο ζήτημα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, μετά τη γνώση του πλήρους φακέλου της ΕΔΕ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», καλό θα ήταν να μας ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ (τα στελέχη του ΕΛΓΑ), ΠΩΣ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, αγροτεμάχιο στη θέση Λυσαριά (3,5 στρ) φέρει πόρισμα εκτίμησης με παραγωγή 2.200 κιλά/στρέμμα και ποσοστό ζημιάς 70%, δίνοντας στον οριοδείκτη που το δήλωσε (αν και ιδιοκτήτης και εκμεταλλευτής είναι άλλος!!!), το ποσό των 3.354,12€ ενώ ο γεωπόνος εκτιμητής στην ΕΔΕ καταθέτει ένορκα πως το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ!!!

Γιώργος Γκίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: