28 Απριλίου 2010

Στην Κρήτη εκτός ότι αποζημιώνονται ταχύτερα, έχουν και περισσότερο "νιονιό"

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης και εδώ στην Κορινθία, συνεχίζεται η παθογένεια και η αδράνεια των διάφορων "υπεύθυνων" φορέων. Όλων εκτός της Νομαρχίας ........Όλοι οι Γιώργηδες που έλαβαν ευχετήρια κάρτα από τον Νομάρχη μας κ. Ταγαρά , με έξοδα της Νομαρχίας , φυσικά - φυσικά, συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων ......

Οι αγροτοπατέρες μας, επέλεξαν, σήμερα, μαζί με 200 φίλους τους, μια όμορφη ανοιξιάτικη εκδρομή στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν έτσι γενικά και αόριστα, χωρίς στόχους, οργάνωση και διεκδηκιτικό πλαίσιο. Αποδεικνύεται ότι το μόνο που συγκράτησε ο προέδρος της ΕΑΣ Κιάτου, από το πέρασμα του από τους χώρους του ΚΚΕ (;), κατά τα λεγόμενα του ιδίου, (θα τρίζουν τα κόκκαλα χιλιάδων πραγματικών αριστερών !!!), είναι η γνωστή πρακτική της "επαναστατικής γυμναστικής". 

Αντί άλλων σχολίων, σας παραθέτουμε μία είδηση στην Κρήτη, που πολύ θα έλαμε να δούμε στην Κορινθία ή γενικότερα στην Πελοπόννηση μας. Το αφιερώνουμε σε όλους τους "ειδήμονες" .....

"......... από 1000-2000 ευρώ το άτομο (στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικα εισιτήρια), πληρώνουν τουρίστες από την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες, για να μάθουν τα μυστικά της κρητικής διατροφής, συνδιάζοντας τις διακοπές τους με μαθήματα μαγειρικής.

Η Nikki Rose, είναι Αμερικανίδα σεφ και τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Κρήτη και δραστηριοποιείται σ’ αυτό το κομμάτι του τουρισμού που απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν να μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά, να δοκιμάζουν τοπικά τυριά και κρασιά, θέλουν να επισκέπτονται μικρά χωριουδάκια, να τρώνε στις ταβέρνες και τα καφενεία τους, να μαζεύουν βότανα από το βουνό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ένα ακόμη γκρουπ πελατών, τους οποίους ξενάγησε σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και τους μύησε στα μυστικά της κρητικής δίαιτας.

Η ίδια μας είπε: “To κάθε γκρουπ είναι 8-10 ατόμων ή των 20 ατόμων όταν πρόκειται για σπουδαστές Πανεπιστημίου. Ερχονται εδώ και ακολουθούμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο σ’ αυτό που θέλουν να δουν, να γευθούν, να παρασκευάσουν.

Η κατηγορία αυτή των τουριστών, ενδιαφέρεται για τα βιολογικά προϊόντα, πολλοί από αυτούς είναι χορτοφάγοι, τα ντόπια προϊόντα γενικά.

Τους πηγαίνουμε σε στάνες στο βουνό, για να δουν πως παρασκευάζεται το τυρί, σε οινοποιεία, για να δοκιμάσουν τοπικά κρασιά. Ακόμη, επισκεπτόμαστε πολλά χωριά, την Κερά, το Χουδέτσι, τις Αρχάνες κ.α., για να δοκιμάσουμε την παραδοσιακή κουζίνα, ενώ παράλληλα γίνονται μαθήματα μαγειρικής. Το κόστος κατ’ άτομο για μια εβδομάδα, είναι από 1200-1500 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνονται η διαμονή, οι ξεναγήσεις, οι εκδρομές, η διατροφή και τα μαθήματα μαγειρικής.

Συνεντεύξεις στα πιο έγκυρα περιοδικά

Η Νίκκι Rose, έχει δώσει συνεντεύξεις για την κρητική κουζίνα και διατροφή σε κάποια από τα σημαντικότερα περιοδικά και εφημερίδες, όπως είναι το “National Geographic”, το “Lonely Planet”, “Show Food” “The Νew York Times”, “The Wall Street Journal”, “The Guardian” και πολλά άλλα ....."

και το κερασάκι ..........:


".......Το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» μπορούν να αποκτήσουν όσα εστιατόρια καταθέσουν σχετική αίτηση στη διανομαρχιακή, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», πρόεδρος της οποίας είναι η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.

Χθες, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχαν η Νομάρχης Ηρακλείου και πρόεδρος του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, κ. Σχοιναράκη – Ηλιάκη, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Παπαδάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Αναστασάκης και ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ Κρήτης κ. Φραγκιαδάκης, ο οποίος συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας μαζί με τους 4 Νομάρχες της Κρήτης. Η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε εκτενώς στην έναρξη των διαδικασιών πιστοποίησης καταστημάτων μαζικής εστίασης με το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, καθώς και στη μέχρι τώρα δράση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι:

- Η εταιρεία κατάρτισε Μητρώο Επιθεωρητών οι οποίοι θα επιθεωρούν τις επιχειρήσεις που θέλουν να λάβουν το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας. Στο Μητρώο έχουν ήδη ενταχθεί 14 άτομα απ’ όλη την Κρήτη, εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι πέρασαν από ειδική διαδικασία αξιολόγησης και κατάρτισης. Το συγκεκριμένο Μητρώο θα συνεχίσει να διευρύνεται μελλοντικά αναλογικά με τις ανάγκες της εταιρείας.

- Το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας οργάνωσε το Τμήμα Πιστοποίησής του βάσει του διεθνούς προτύπου ΕΝ 45011, το οποίο εφαρμόζουν διεθνώς οι Φορείς Πιστοποίησης, για να εξασφαλίσει την αμεροληψία και τεκμηριωμένη επάρκεια κατά την απόδοση του Σήματος στα εστιατόρια κρητικής κουζίνας.

- Αρκετές επιχειρήσεις από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πιστοποίηση.

- Σε κάθε Νομό της Κρήτης θα γίνει ενημέρωση των εστιατόρων για το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» και τη Διαδικασία Πιστοποίησης, σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ενώ συνεργάτης του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν και επιθυμούν να ενημερωθούν πιο λεπτομερώς.

- Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας», τις Προδιαγραφές του και τη Διαδικασία Πιστοποίησης στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.cretan-nutrition.gr , ή να απευθυνθούν απευθείας στα στελέχη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» στο τηλέφωνο 28310 51401, στην έδρα της εταιρείας στο Ρέθυμνο. Η εταιρεία θα ξεκινήσει από σήμερα να δέχεται αιτήσεις για πιστοποίηση από τα ενδιαφερόμενα εστιατόρια.

- Η χορήγηση της πιστοποίησης της κρητικής κουζίνας θα συμπεριλαμβάνει την προβολή του Σήματος και των πιστοποιημένων εστιατορίων, καθώς και άλλες δράσεις δικτύωσης, όπως πρόσβαση σε τοπικές πρώτες ύλες με πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους, κατάρτιση για την αύξηση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και απευθείας συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες.

- Το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας θα έχει συνεργασία με τις Κρητικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης για την προμήθεια των πιστοποιημένων εστιατορίων με τοπικά προϊόντα, ελαιόλαδο και κρασί με πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους, διευκολύνοντας τη διαδικασία πιστοποίησης και στηρίζοντας άμεσα τους τοπικούς παραγωγούς.

- Το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» θα αποτελέσει τη βάση του Σχεδίου της εταιρείας για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη. ......."

Δεν υπάρχουν σχόλια: