24 Απριλίου 2010

Μήνυμα αποκάλυψη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ;

Ο καλός μας συνάδελφος κ. Γκίνης μας εστειλε email με την επισήμανση ότι κατατέθηκαν επιτέλους τα χρήματα των αποζημιώσεων, που αναμένουν εδώ και μήνες οι κορίνθιοι αμπελουργοί, που επλήγησαν οι καλλιέργειες τους απο τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου 2009.
Το πρόβλημα είναι, κατά τον κ. Γκίνη, ότι στους λογαριασμούς των αμπελουργών έχουν πιστωθεί τα ποσά των αρχικών (πρώτων) εκτιμήσεων και πορισμάτων.
Αναλυτικότερα κατά τον κ. Γκίνη :


Αγαπητή ΑΓΡΙΑΔΑ,

Εντελώς συμπτωματικά σήμερα είδα στην σελίδα του ΕΛΓΑ και στην αναζήτηση δικαιούχων αποζημίωσης πως αύριο 23/04/2010 πληρώνονται μέσω ΑΤΕ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2009. Με την εξής λεπτομέρεια όμως:
Τα χρήματα που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι αυτά και μόνο αυτά των αρχικών εκτιμήσεων χωρίς να έχει γίνει καμία προσαρμογή. Τι εννοώ;
Δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν καμία ένσταση και μάλιστα πιστώνονται χρήματα που αφορούν και αγροτεμάχια που έχουν πορίσματα πάνω στα οποία έχει γίνει ένσταση!!!
Εκτός αυτού, πουθενά και σε κανένα πόρισμα ουδενός αγροτεμαχίου εξ’ αυτών που έχει υποβληθεί ένσταση, στην σελίδα του ΕΛΓΑ, δεν αναφέρετε πως έχει για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο ο παραγωγός υποβάλει ένσταση (πράγμα το οποίο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες αναγραφόταν).
 Μήπως τελείωσε το παραμύθι που μας πουλούσαν τόσο καιρό οι …αγροτοπατέρες μας περί δικαίωσης από το Υπ.Α.Α.Τ. και τελικά δεν θα γίνει καμία διαφοροποίηση ούτε και στα αγροτεμάχια που έχουν υποβληθεί ενστάσεις;
Αν έχεις τη δυνατότητα για ψάξτο διότι το θέμα μου μυρίζει…!!!

Φιλικά
Γιώργος Γκίνης

Το καφενείο του χωριού είναι το ιδανικό σημείο όπου μπορείς να πραγματοποιήσεις τέτοιου είδους έρευνες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε ότι ο κ. Γκίνης έχει απόλυτο δίκιο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, για μια ακόμη φορά, ότι η Κορινθία δεν μπορεί να συναγωνισθεί άλλες περιοχές της χώρας, όσο αφορά την θεσμική της εκπροσώπιση και τις διεκδικήσεις της .


Όταν οι αυτοανακηρυχθέντες εκπρόσωποι των κορίνθιων αγροτών, κ.κ. πρόεδροι των Ενώσεων, έχουν "ανεξόφλητα" γραμμάτια προς την εκάστοτε εξουσία, όπως, διορισμοί σε έμμισθες θέσεις, διώξεις ή δικαστικές εμπλοκές για παράνομες πράξεις (προσωπικές ή σαν επικεφαλής των φορέων τους),  και άλλα γαργαλιστικά, τότε το μόνο που δεν μπορούν να επιτελέσουν είναι να μπουν μπροστά σε δυναμικές μα συνάμα και ορθολογικές διεκδικήσεις.
Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν μπορούν ούτε ένα ραντεβού να κλείσουν με τον/την Υπουργό Γεωργίας ή τον Υφυπουργό. Πάντα πρέπει να μεσολαβλησει κάποιος βουλευτής ή ο Νομάρχης.
Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι ουδείς τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη. 


Και τελικά εμείς τους ανεχόμαστε όπως είναι και οι βουλευτές μας ικανοποιούνται με την μετριότητα τους, αφού θεωρούν ότι αυτή δεν θα τους σταθεί ποτέ εμπόδιο. 
Θα μας πείτε βέβαια, δεν ενδιαφέρετε κανείς για τούτον εδώ τον Νομό. 

Η απάντηση σαφής. ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: