28 Απριλίου 2010

Διαμαρτυρία πρώην υπαλλήλου των ΤΟ.Κ.Α.Α.

Σε συνέχεια δύο αναρτήσεων της "Αγριάδας"  με θέμα την κατάργηση εκ μέρους του Υπουργείου γεωργίας των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟ.Κ.Α.Α.), θεωρούμε υποχρέωση μας να δημοσιεύσουμε τις θέσεις "ανώνυμου" υπαλλήλου των ΤΟ.Κ.Α.Α., ο οποίος βέβαια διαψεύδει τα οικονομικά και μισθολογικά στοιχεία που δημοσίευσε η υπουργός κ. Μπατζελή.

Παρά ταύτα εμείς στην "Αγριάδα", θεωρούμε ότι τα ερωτήματα που θέσαμε ακόμα ισχύουν όχι μόνο για τους προαναφερόμενους οργανισμούς αλλά γενικότερα για ένα μεγάλο αριθμό δημόσιων οργανισμών, ιδρυμάτων,κλπ.
Ακολουθεί η επιστολή του υπαλλήλου:


«Γειά σας. Είμαι ένας υπάλληλος του ΥΠΑΑΤ που εργαζόταν σε ΤοΚΑΑ και θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ψέματα σχετικά με την ανακοίνωση της κας Μπατζελή για τα ΤοΚΑΑ.

Εμείς είμαστε όλοι υπάλληλοι του ΥΠΑΑΤ και άρα η μισθοδοσία μας πραγματοποιείται από το ΥΠΑΑΤ. Άρα το πρώτο ψέμα είναι ότι πληρωνόμασταν καλύτερα από άλλους υπαλλήλους του Υπουργείου. Τα 2766 ευρώ, που ανέφερε, δεν ξέρω από που προκύπτουν, μήπως μας χρεώνει και τα έξοδα του κάθε ΤοΚΑΑ; Και μάλιστα βασικός μισθός!!! Προσωπικά μετά από 5 έτη στο δημόσιο ο βασικός μου μισθός είναι σχεδόν 950 ευρώ συν τα επιδόματα που μας αναλογούν, όπως και σε όλους τους άλλους υπαλλήλους του ΥΠΑΑΤ. Όσον αφορά το ανθυγιεινό επίδομα, το λαμβάνουν όλοι οι κτηνίατροι σε όποια υπηρεσία και να εργάζονται διότι όταν έχουν επαφή με ασθένειες των ζώων πολλές φορές έχουν τύχει περιστατικά μετάδοσης ασθενειών από τα ζώα προς αυτούς.

Ένα άλλο μεγάλο ψέμα είναι ότι μας μετατάξανε από τα ΤοΚΑΑ σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ!!! Εμείς είμαστε υπάλληλοι του Υπουργείου και άρα αν κάποιος έχει διαβάσει τον Υπαλληλικό κώδικα θα ήξερε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για μετάταξη, αλλά για μετάθεση.

Βέβαια πολλές φορές είχαμε ενοχλήσει την πολιτική ηγεσία για να μας ορίσουν αρμοδιότητες, αλλά κανείς δεν άκουγε. Επιπλέον οι μόνοι υπάλληλοι του ΥΠΑΑΤ που πληρώνονται καλύτερα είναι εκείνοι που εργάζονται στη Διαχειριστική Αρχή, στην οποία στέλνουνε μόνο τους "εκλεκτούς" τους εκεί.

Εμείς διοριστήκαμε μέσω ΑΣΕΠ και τα 2 χρόνια που εργαστήκαμε στα ΤοΚΑΑ προσπαθήσαμε από μόνοι μας να βοηθήσουμε στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου και να βοηθήσουμε τον αγρότη, πολλές φορές αυτοσχεδιάζοντας, και η ίδια η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ μας συμπεριφέρθηκε σαν να είμαστε τεμπέληδες και διαλεχτοί!

Αυτά ήταν λίγα λόγια για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ευχαριστώ για την προσοχή σας».

Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: