21 Απριλίου 2010

Η αντίδραση της Ν.Δ. σχετικά με το κλείσιμο των ΤοΚΑΑ ....

Θα μπορούσε ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης και ο Γραμματέας Αγροτικού, βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, να σπαταλούσαν μόνο μια φράση, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Γεωργίας να κλείσουν τα 55 ΤοΚΑΑ σε όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσαν απλά και ειλικρινά να έλεγαν: "Παρακαλούμε, προσπαθείστε να εξασφαλίσετε την εργασία στα παιδιά των ΤοΚΑΑ ..." Τίποτα άλλο.


Ποτέ δεν περιμέναμε να εξευτελισθούν σε τέτοιο σημείο αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι για να διασωθούν τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, θα μπορούσε το Υπουργείο να τους παραχωρήσει την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ.....!!!! 
Αυτά διαβάζει ο Καραμίχας της ΠΑΣΕΓΕΣ και ξεκολιάζεται στα γέλια.... Βρε ανυπεύθυνη της αγροτικής ΝΔ....γιατί δεν παραχώρησαν το ΟΣΔΕ οι δικοί σας αστέρες Υπουργοί Γεωργίας, τα προηγούμενα χρόνια στις Δ/νσεις Γεωργίας π.χ. που και πιό πολλές είναι και πιο πολλούς υπαλλήλους διαθέτουν και με λιγότερες αρμοδιότητες τις αφήνανε χρονιά με την χρονιά ; Ε ;

Γιατί όταν είχαν ενταθεί οι διαμαρτυρίες για τον τρόπο που το Υπουργείο Γεωργίας και η κ. Μπατζελή παραχωρούσε και φέτος το ΟΣΔΕ στην ΠΑΣΕΓΕΣ, εσείς εκεί στην όμορφο νεοκλασικό κτίριο της Ρηγίλλης, δεν προτείνατε την συμμετοχή των ΤοΚΑΑ ; 

Και γιατί, αρκετοί υπάλληλοι των συγκεκριμένων Κέντρων, την ώρα που μόλις παρελάμβαναν τον διορισμό τους, ταυτόχρονα αναζητούσαν συναδέλφους τους γεωπόνους από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, που επιθυμούσαν αμοιβαίες μεταθέσεις ; Προφανώς από τον ενθουσιασμό τους για το λαμπρό επαγγελματικό μέλλον που τους άνοιξαν οι Υπουργοί Γεωργίας της Ν.Δ...... Φυσικά δεν μιλάμε για 4-5 υπαλλήλους αλλά για μεγάλο αριθμό. Δεν χρειάζεται παρά μικρή αναζήτηση 15 λεπτών στο διαδίκτυο και σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες (proslipsis.gr, κ.άλ.).


Έτσι θεωρείτε ότι θα επανέλθετε κάποτε στην εξουσία ; Ούτε στην επόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull της Ισλανδίας ...!!!!!!


Και τώρα απολαύστε την ανακοίνωση ΝΔ - Κασαπίδη - Κόλλια :


«Το ΠΑΣΟΚ έκρινε ότι το πρώτο θύμα στο βωμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να είναι τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, ένας αποκεντρωμένος θεσμός, με περιφερειακές υπηρεσίες, στη διάθεση του Έλληνα αγρότη, με κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό ρόλο και στόχο την εκπαίδευση, κατάρτιση και υποβοήθηση του παραγωγού προς το σκοπό της αναδιάρθρωσης της αγροτικής μας παραγωγής σε σύγχρονη, ανταγωνιστική βάση.
Η κατάργηση των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης μεθοδεύεται εδώ και μήνες από το Υπουργείο:
  • Το Φεβρουάριο, με πρόσχημα υπηρεσιακές ανάγκες του Υπουργείου, ζητήθηκε από τους υπαλλήλους των ΤΟΚΑΑ να δηλώσουν υπηρεσίες της προτίμησής τους, προκειμένου να μετατεθούν σε αυτές άμεσα.
  • Η Υπουργός διευκρίνισε ότι το έγγραφο δεν προανήγγειλε την κατάργηση των Κέντρων. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, νέο έγγραφο του Υπουργείου ζητούσε από τα ΤΟΚΑΑ να παραδώσουν όλο τον εξοπλισμό τους (υπολογιστές, τηλέφωνα, καρέκλες, γραφεία κ.ο.κ.), στις κατά τόπους υπηρεσίες του Υπουργείου.
  • Διαβλέποντας τα πραγματικά κίνητρα της Κυβέρνησης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε επερώτηση προς την Υπουργό ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά τις προθέσεις της, χωρίς ωστόσο να λάβουμε καμία απάντηση.
Η απάντηση που δεν λάβαμε ποτέ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήρθε από το Υπουργικό Συμβούλιο. 55 Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται ότι θα καταργηθούν, με το αιτιολογικό ότι δεν παράγουν έργο, ότι δεν έχουν επισκεψιμότητα από τους αγρότες και ότι στοιχίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Η πραγματικότητα είναι ότι το Υπουργείο δαπανά 25 εκατομμύρια και επιβαρύνει τους αγρότες με 35 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων – μια διαδικασία η οποία θα μπορούσε να γίνει από τα ΤΟΚΑΑ, όπως ορίζεται στους σκοπούς της λειτουργίας τους.
Η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την αγροτική οικονομία ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στα λόγια ζητά «εκσυγχρονισμό», «αναδιάρθρωση» και «πράσινη ανάπτυξη».
Στην πράξη, όμως, αφήνει τους αγρότες μας απροετοιμάστους, ανεκπαίδευτους, απληροφόρητους, εκτεθειμένους μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις της γεωργίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: