16 Οκτωβρίου 2010

Πότε θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή "Το κουτί της Πανδώρας" από την ΝΕΤ

Για όσους έχασαν ή επιθυμούν να ξαναδούν την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη "Το κουτί της Πανδώρας", από την ΝΕΤ, θα έχουν αυτήν την ευκαιρία την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 22.00.
Ευχαριστούμε πολύ τον συμπατριώτη μας αγρότη κ. Γκίνη για τις παρατηρήσεις και την πολύτιμη πληροφόρηση που μας παρείχε.

Η συγκεκριμένη εκπομπή έχει τίτλο " Αγρότης,μόνος ψάχνει". Δεν αναζητά "νύφες" για εργένηδες αγρότες, δεν είναι ένα ακόμη ριάλιτι. Είναι μια αμιγώς δημοσιογραφική προσέγγιση, στο μέγα πρόβλημα που κυριαρχεί στην ελληνική ύπαιθρο, την στρεβλή δηλαδή ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, σε συνάρτηση με τις κοινοτικές επιδοτήσεις (όπως δίνονται) και σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες της εγχώριας ή της εξαγωγικής αγοράς.
Επίσης καταγράφετε στην κάμερα, το αλλοπρόσαλο ταξίδι ενός αγροτικού προιόντος και ιδιαίτερα της τιμής του, από τον παραγωγό έως το ράφι του καταναλωτή.......
Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην απουσία ενός σοβαρού και οικονομικά ανεξάρτητου Συνεταιριστικού Κινήματος, με αποτέλεσμα την κυριαρχία των καλών ή κακών ιδιωτών "εμπόρων - αρπακτικών". Κάτι που εμείς στην "Αγριάδα" από την αρχή της λειτουργίας μας συνεχώς επισημαίνουμε .......

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια επί της .... οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: