2 Οκτωβρίου 2010

Ποιοί ενδιαφέρονται για τις εκλογές ;

Ευτυχώς ή δυστυχώς, η προεκλογική περίοδος των υποψηφίων για τις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, έχει περάσει απαρατήρητη από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Οι μόνοι που ασχολούνται με τις εκλογές, πλην των ιδίων των υποψηφίων, είναι οι "ευεργετημένοι" από αυτούς πολίτες, οι κομματοσκώληκες και τα τοπικά ΜΜΕ που ευελπιστούν να "κάνουν" τον δικό τους τον τζίρο.....

Είναι σίγουρο ότι όλοι θα αναζητήσουν τις αιτίες της απραξίας του κόσμου, στα οικονομικά και κοινωνικά του προβλήματα.
Κανείς δεν θα τολμήσει να καταλογίσει ευθύνες στους ίδιους τους υποψηφίους και τα κομματικά τους φερέφωνα. Κανείς δεν θα τους κατηγορήσει ότι ως τώρα δεν έχουν αναφέρει, γιατί ζητούν την ψήφο του συμπολίτη τους και ποια είναι τα ρεαλιστικά τους επιχειρήματα για την ανάπτυξη της περιοχής τους. Κανείς δεν θα ρωτήσει τους ήδη εκλεγμένους από προηγούμενες εκλογές, γιατί δεν έκαναν όσα έταξαν ή όσα όφειλαν να πράξουν. Κανείς δεν θα ρωτήσει τους νέους (όχι σε ηλικία) υποψηφίους, ποιό κίνητρο ήταν αυτό που τους έπεισε να ασχοληθούν με τα κοινά και τι αλλαγή ευελπιστούν να φέρουν.
Και τέλος κανείς δεν θα τολμήσει να ρωτήσει όλα τα κόμματα και τους τοπικούς τους μηχανισμούς, γιατί περιμένουν την τελευταία στιγμή, να "ανακαλύψουν" τους εκλεκτούς χρισμένους υποψηφίους τους, αντί δουλεύοντας συστηματικά, να επιμορφώσουν, να αξιολογήσουν και στο τέλος να αναδείξουν τους ικανότερους.

Αφορμή για τα σχόλια μας, αποτελούν τα δελτία τύπου που μας αποστέλλουν οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί. Με ανάρτηση μας στις 15 Σεπτεμβρίου είχαμε παρακαλέσει όλους τους υποψηφίους να μην μας ενοχλούν με τα ανούσια δελτία τύπου. Κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται πιο θα είναι το αυριανό πρόγραμμα του κάθε υποψήφιου.
Αυτό που θα ενδιέφερε εμάς στην "Αγριάδα", θα ήταν ένα κείμενο που θα αναφερόταν αε ζητήματα του αγροτικού τομέα της Κορινθίας ή της Πελοποννήσου. Ευχαρίστως θα το δημοσιεύαμε με τα απαραίτητα θετικά ή αρνητικά σχόλια μας.
Έτσι όλοι οι υποψήφιοι, που μας έκαναν την τιμή να μας ενημερώνουν για την καθημερινότητα τους, σεβόμενοι την θέση μας, μας αφαίρεσαν από παραλήπτες αυτών των "ανούσιων" email's.....

Όλοι εκτός από έναν. Επειδή έχουμε αποστείλει (δις) email,με το οποίο ζητάμε από το γραφείο τύπου του να σταματήσει να μας τιμά με τα δελτία τύπου, δίχως απάντηση και κυρίως δίχως αλλαγή συμπεριφοράς, αναγκαζόμαστε να δημοσιεύσουμε το όνομα του.

Παρακαλούμε λοιπόν κ. Τατούλη, εσείς ή κάποιος από την ομάδα σας, να επιληφθείτε του θέματος.


 
Το τραγούδι των Active Member, φυσικά και δεν αναφέρεται στους υποψηφίους των εκλογών.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: