16 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Υπάρχουν εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της Περιφεριακής Αγοράς Λεχαίου

Είναι γεγονός, ότι το "φιλέτο" της Περιφερειακής Αγοράς στο Λέχαιο Κορινθίας, αρκετοί το εποφθαλμούν .
Είναι επίσης γεγονός, ότι η Περιφεριακή Αγορά του Λεχαίου, αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα συνεταιριστικής κακοδιοίκησης και απραξίας, από τις συνεταιριστικές ενώσεις της Κορινθίας. Ένα παράδειγμα του πως και η τοπική αυτοδιοίκηση (Νομαρχία + Δήμοι) επέτρεψαν το ξεπούλημα μιας ακόμη δημόσιας και ανεκμετάλλευτης περιουσίας, στο χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας.

Είναι επίσης άξιο απορίας, πως μία επένδυση συνχρηματοδοτούμενη και από τα ευρωπαικά ταμεία, μελετήθηκε, στήθηκε και δεν κατέστη δυνατόν, κανείς να μπορεί να παραλάβει τα "κλειδιά" της μονάδας και να την λειτουργήσει ..... Αλήθεια μήπως πληρώσαμε - μέσω του κρατικού προυπολογισμού - κανά πρόστιμο στην Ε.Ε.; Η μήπως τους χρωστάμε ;

Πρόσφατα η βουλευτής Κορινθίας κα. Φαρμάκη, σε επερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, εκδήλωσε την ανησυχία της σχετικά με την αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου. Την ίδια λίγο πολύ ανησυχία έχουν εκδηλώσει και στο παρελθόν αρκετοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί της Κορινθίας. Κανείς όμως δεν ΤΟΛΜΑ να προτείνει ευθαρσώς, ποιά κατά την γνώμη του/της θα ήταν η σωστή χρήση, αυτής της μονάδας ή εν τέλει της έκτασης. Δεν τους ζητάμε να επιρρίψουν ευθύνες για την κατάντια αυτής της μεγάλης επένδυσης, γιατί είναι σαν να τους ζητάμε να κάνουν ........ χαρακίρι, σ'αυτούς και τα κομματικά "παιδιά" τους .

Και τώρα η αποκλειστική είδηση της "Αγριάδας" :

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της Περιφερειακής Αγοράς, από τους εκκαθαριστές της ΑΤΕ και του Υπουργείου Γεωργίας και οδηγείται πλέον στην "αγκαλιά" της Αγροτικής Τράπεζας. Η τύχη της απο δω και πέρα, σαν μονάδα, σαν έκταση, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις της ΑΤΕ.

Ποιά είναι λοιπόν η θέση της Κορινθίας ;
Καταρχήν των Συνεταιριστικών Ενώσεων της. Ως πότε θα μας φταίνε όλοι οι "άλλοι" εκτός από εμάς τους ίδιους ;
Της Νομαρχίας και των Δήμων.
Των νυν και των πρώην.
Των υποψηφίων σε Περιφέρεια και καλλικρατικούς Δήμους.
Επίτηδες αναφερόμαστε σε όλους τους Δήμους, γιατί η συγκεκριμένη επένδυση αφορά όλη την Κορινθία ( και ένα μεγάλο κομμάτι της Πελοποννήσου).

Ως πότε θα κωφεύουν οι νομείς της κορινθιακής "εξουσίας" ;


2 σχόλια:

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟ είπε...

Σου απαντώ στο ερώτημα της τελαυταίας παραγράφου..
Πάντα θα κωφεύουν!
Και στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...
Το κακό με όλους μας που γράφουμε είναι ότι τους αντιμετωπίζουμε αυτούς τους άγριους πάντα με καλές προθέσεις...
Κανονικά πρέπει να του πλακώνουμε στις κλωτσιές με κάθε ευκαιρία και όπου τους συναντήσουμε.....
Όσο ανεχόμαστε τους ουτιδανούς αυτά και χειρότερα θα γίνονται...
Πολιτικάντιδες και καρεκλάκηδες που εμείς τους διαλέξαμε.....
( μπλα μπλα μπλα δημοκρατία μπλα μπλα μπλα με εκλέξατε )
Δεν είναι τυχαίο που οι πλείστοι συνοδεύονται από οπλοφόρους αστυνομικούς......

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά ο πολυεπικοινωνιακός Πρόεδρο;ς του Επιμελητηρίου της Κορινθίας και εντολοδόχος διεκπεραιωτής συμφερόντων του "ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ"