12 Μαρτίου 2010

Πως κάνετε έτσι για ..... 285.000 ευρώ. Στην Κορινθία για κάποιους είναι ψίχουλα.

Είναι γεγονός ότι κάποιοι Πρόεδροι Ενώσεων, "εκμεταλλεύονται" τον θεσμικό τους ρόλο,για προσωπικό τους όφελος. Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ανοίγει μάλλον ένα μεγάλο μέτωπο, αφού καταγγέλεται ο "ισχυρός" Πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, κ. Γαβαλάς, για παραλαβή εικονικών τιμολογίων αξίας 285.000 ευρώ, από πώληση μεγάλης ποσότητας βιολογικών σταφυλιών.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν, με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, τα σταφύλια αυτά ουδέποτε παραδόθηκαν αλλά ο κ. Γαβαλάς εισέπραξε κανονικά το ποσό!
Η τιμή στην οποία φέρεται, βάσει τιμολογίων, να πληρώθηκε τα σταφύλια ο κ. Γαβαλάς ανέρχεται στο ποσό των 0,91 ευρώ το κιλό, επίπεδα στα οποία δεν παραλάμβανε προϊόν η συνεταιριστική οργάνωση κατά την προηγούμενη παραγωγική περίοδο. Επίσης, είναι γνωστό ότι το οινοποιείο της Ένωσης δεν παραλαμβάνει βιολογικά σταφύλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία αυτή φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΕΑΣ Ηρακλείου την περασμένη εβδομάδα από συγκεκριμένο πρόσωπο, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν κατατέθηκαν επίσημα έγγραφα.

Ηδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου κ. Ζαχαρίας Σπυριδάκης, στο άκουσμα αυτής της πολύ σοβαρής, όσο και δυσάρεστης πληροφορίας, ζήτησε την παραίτηση τόσο του κ. Γαβαλά όσο και του γενικού διευθυντή της ΕΑΣΗ Γιάννη Χαλκιαδάκη, μέχρι να ξεδιαλύνουν τα πράγματα. Μέχρι δηλαδή ο κ. Γαβαλάς να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του και μέσα από δεδομένα και έγγραφα.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ δήλωσε ότι ζήτησε από τη μια την παραίτηση Γαβαλά, μέχρι να δώσει εξηγήσεις, και από την άλλη την παραίτηση Χαλκιαδάκη, γιατί όφειλε να ενημερώνει τη διοίκηση για όλα όσα συμβαίνουν στην Ενωση. Ενώ τόνισε πως, αν παραιτηθούν και στη συνέχεια αθωωθούν, προστατεύουν ουσιαστικά τους εαυτούς τους.

«Πρόκειται για γελοιότητες και συκοφαντίες που βγαίνουν σε βάρος μου για ακόμη μια φορά. Δεν είναι κακό, ούτε απαγορεύεται να έχει κανείς μια μεγάλη παραγωγή σταφυλιών, από εκτάσεις που γνωρίζουν όλοι ότι διαθέτουμε. Ποιος δεν ξέρει την παραγωγή μας στο χωριό;» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Γαβαλάς, απαντώντας στις καταγγελίες. «Δε γίνεται να μιλάμε και να συζητάμε σοβαρά, όταν βγαίνουν στην επιφάνεια αυτές οι γελοιότητες. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται όλα αυτά τα πράγματα σε βάρος μου. Αλλά τώρα βρήκαν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» τον Γαβαλά, για αυτό και προχωρούν σε αυτές τις συκοφαντίες» επανέλαβε με αγανάκτηση ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ.

Κοινότυπες απαντήσεις θα μας πείτε. Ναι αλλά εδώ μιλάμε για ένα από τα πιο προβεβλημένα συνεταιριστικά στελέχη σε όλη την χώρα. Μιλάμε επίσης για τον νυν Πρόεδρο της ΚΣΟΣ !! Μήπως είναι μεταδοτικά κάποια συμπτώματα από ΣΚΟΣ προς ΚΣΟΣ ..... Ένα γιατρόόόό παιδιά..........
Καλά ξεμπερδέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: