7 Μαρτίου 2010

Ένα καλό παράδειγμα για τους Έλληνες βουλευτές από την ..... "κακιά" Γερμανία

Το (ξανα)ανακαλύψαμε στο αρχείο μας και θεωρήσαμε σκόπιμο να το δημοσιεύσουμε. Τώρα που σε όλους μας "φούντωσαν" τα αντι-γερμανικά μας αισθήματα. Τουλάχιστον εκεί κάποιοι διαθέτουν ....."μπέσα"..... ή στα απλά ελληνικά, ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Το άρθρο είναι από την ιστοσελίδα Agrotypos.gr και δημοσιεύθηκε στις 30 Αυγούστου 2006:

«Oποιος έχει όρεξη... βρίσκει δουλειά». Kάποτε η Lilo Friedrich, πρώην βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, θα υπέγραφε την παραπάνω δήλωση με κλειστά τα μάτια, κάτι που λένε και πολλοί βουλευτές στην χώρα μας. Σήμερα, η άλλοτε πολέμια των επιδομάτων ανεργίας 57χρονη γυναίκα δουλεύει πλέον σαν οικιακή βοηθός, ύστερα από άκαρπες προσπάθειες εξεύρεσης εργασίας σε άλλους τομείς και μετανιώνει πικρά για το «φιλελεύθερο» πολιτικό της παρελθόν.

Σύμφωνα με την ίδια, όσα έμαθε στα επτά χρόνια που πέρασε στα «χρυσά» έδρανα της Mπούντεσταγκ, είναι «λεπτομέρειες» σε σχέση με τον έναν χρόνο ανεργίας που ακολούθησε από τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν απέτυχε να επανεκλεγεί.
Πολύ νέα για να βγει στη σύνταξη, η Λίλο Φρίντριχ ανακάλυψε ότι οι εκάστοτε εργοδότες τη θεωρούσαν... πολύ μεγάλη σε ηλικία για να την προσλάβουν.
Mετά την αρνητική απάντηση που έλαβε και στις 100 αιτήσεις απασχόλησης που υπέβαλε για μια θέση πωλήτρια ή οικιακής νοσοκόμου, η πρώην βουλευτής και μητέρα έξι παιδιών πήρε την απόφαση να εργαστεί σαν οικιακή βοηθός στην περιφέρεια του Mανχάιμ !!!!  Eξάλλου, η Φρίντριχ είχε εξαντλήσει πλέον το χρονικό περιθώριο των έξι μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων λάμβανε 7.000 ευρώ τον μήνα ως αποζημίωση από την Mπούντεσταγκ και δεν δικαιούται τη μηνιαία βουλευτική σύνταξη των 1.600 ευρώ, πριν κλείσει τα 65 της χρόνια. (αλήθεια τι σύνταξη παίρνουν οι έλληνες βουλευτές;)

Σήμερα, εργάζεται σαν καθαρίστρια σε σπίτια και γραφεία για 11,50 ευρώ την ώρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.
Όσο για τη φιλελεύθερη εργασιακή και κοινωνική πολιτική που προωθούσε την εποχή που περνούσε καθημερινά την πόρτα της γερμανικής Bουλής, η «κόκκινη Λίλο», όπως την αποκαλούν οι σύντροφοί της λόγω του χρώματος των μαλλιών της, τη χαρακτηρίζει «αφελή».

Σύμφωνα με την πρώην βουλευτή του SPD, το διαζύγιό της με την πολιτική την οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών σε ό,τι αφορά στην επίλυση του φλέγοντος ζητήματος της ανεργίας που πλήττει τη χώρα.

Mε δηλώσεις της, μάλιστα, στον γερμανικό τύπο, η Λίλο Φρίντριχ παραδέχεται ότι έπεσε θύμα των νόμων που ψήφισε η ίδια, καθώς τα νομοθετήματα «Xαρτς 4» που εισήγαγαν οι Σοσιαλδημοκράτες δίνουν στους ανέργους το δικαίωμα επιδόματος μόνο εάν έχουν προηγουμένως εξαντλήσει τις κάθε είδους οικονομίες τους.
Σε ό,τι αφορά τους πρώην συναδέλφους της, η Φρίντριχ δεν διστάζει να τους συμβουλέψει «να αποκτήσουν παρόμοιες εμπειρίες με τη δικιά της, εάν επιθυμούν πραγματικά να κατανοήσουν ποια είναι τα προβλήματα των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: